Filteren

Aglianico del Taburno

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Aglianico del Taburno is een Italiaanse benaming voor rode en rosé (rosato) wijnen die gemaakt zijn met minimaal 85% Aglianico-druiven. De robijnrode wijnen op basis van Aglianico zijn typisch vol van smaak met aroma's van donker fruit zoals bramen, bessen en pruimen die vaak vergezeld gaan van tonen van kruiden, ondergroei en tabak. voor gewone rode Aglianico del Taburno is twee jaar, het Riserva-label moet minimaal drie jaar worden gerijpt, inclusief één jaar op eikenhout. Rode wijnen van Aglianico del Taburno worden het best geserveerd met vlees, vooral gebraden vlees, stoofschotels en sauzen, maar ze kunnen ook goed samengaan met oude kaas.

De benaming van Aglianico del Taburno heeft betrekking op de specificatie van enkele DOCG-wijnen geproduceerd in 13 gemeenten, namelijk: Apollosa, Bonea, Campoli del Monte Taburno, Castelpoto, Foglianise, Montesarchio, Paupisi, Torrecuso, Ponte, Benevento, Cautano, Vitulano en Tocco Caudio , allemaal in de provincie Benevento.

Als we het hebben over het klimaat, is het noodzakelijk om de valleibodems, met een mild klimaat en overvloedige regenval, te onderscheiden van de heuvelachtige gebieden waar de gemiddelde temperatuur daalt naarmate je stijgt en vice versa, de regen neemt toe. De zomerdroogte, van half juni tot half augustus, is meer uitgesproken in de valleibodems, terwijl deze op hoogte volledig verwaarloosbaar is. Het gebied als geheel kenmerkt zich door een goede mobiliteit van de onderste lagen van de atmosfeer. Dit impliceert een voldoende beluchting van de gewassen wat een gunstige factor vormt voor de vegetatieve activiteit en de gezondheid van de producties.

Juan Gil