Henri Boillot

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het domein van Henri Boillot, staat hoog aangeschreven vanwege zijn uitzonderlijke wijnen, vooral die geproduceerd uit Chardonnay en Pinot Noir, de belangrijkste druivensoorten in de Bourgogne. Hij heeft wijngaarden in verschillende prestigieuze appellations uit de Bourgogne, waaronder Puligny-Montrachet, Meursault en Volnay. 

Geschiedenis van Henri Boillot

De geschiedenis van Domaine Henri Boillot gaat terug tot het einde van de 19e eeuw in het dorpje Volnay. Het werd oorspronkelijk opgericht door de grootvader van Henri Boillot, Henri Boillot Sr., die begon met het verwerven van wijngaarden in enkele van de meest prestigieuze appellaties van Bourgondië. De wijntraditie van het domein werd van generatie op generatie doorgegeven. Henri Boillot Sr. werd opgevolgd door zijn zoon, Henri Boillot Jr., en later door Henri Boillot III. Elke generatie bleef het wijngaardbezit van de familie uitbreiden en de wijnbereidingstechnieken verfijnen.

Productie van Henri Boillot

Henri Boillot bezit en beheert wijngaarden verspreid over ongeveer 19 hectare (ongeveer 47 acres) in de Bourgogne. Het portfolio van Henri Boillot omvat doorgaans wijnen gemaakt van Chardonnay (wit) en Pinot Noir (rood), de belangrijkste druivensoorten in de Bourgogne. Een van de opmerkelijke aspecten van de wijnbereidingsfilosofie van Henri Boillot is zijn toewijding aan minimale interventie in het wijnbereidingsproces. Hij gelooft erin dat de druiven en de unieke kenmerken van elke wijngaard tot hun recht komen in de uiteindelijke wijn. Deze aanpak omvat vaak het gebruik van natuurlijke gisten en een minimaal gebruik van nieuwe eikenhouten vaten om ervoor te zorgen dat de wijnen de ware essentie van het terroir weerspiegelen. Henri Boillot is een voorstander van duurzame en biologische landbouwpraktijken in de wijngaarden. Hij gelooft in minimale interventie in het wijnbereidingsproces, zodat de druiven hun oorsprong en karakter volledig tot uitdrukking kunnen brengen. Het domein staat vooral hoog aangeschreven vanwege zijn witte wijnen gemaakt van Chardonnay-druiven, waaronder Premier- en Grand Cru-bottelingen van gerenommeerde appellations als Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet, Le Montrachet en Meursault.

De wijnen van Boillot staan bekend om hun zuiverheid, elegantie en finesse. Zijn toewijding aan het produceren van uitzonderlijke wijnen die het Bourgondische terroir echt vertegenwoordigen, heeft zijn positie als een van de beste wijnmakers in de regio verstevigd. 

Henri Boillot