Rosé wijnen

Graham Beck
Graham Beck Brut Rosé Non Vintage
16,85 13,93
2018 Graham Beck Cuvée Clive
49,95 41,28
per pagina

Rosé, een prachtige wijnsoort gemaakt van blauwe druiven, met hier en daar een toevoeging van witte druiven, onthult een opvallend lichtere kleur dan zijn rode tegenhanger. In tegenstelling tot de wijdverbreide overtuiging is rosé echter geen mix van rode en witte wijn. Dit is verboden op veel verschillende plekken in Europa, met Champagne als uitzondering. Er zijn twee mogelijkheden voor de productie van Rose.

De eerste optie is om de schillen van de blauwe druiven een kortere maceratie periode te laten hebben. Dit resulteert in een elegante, lichtere kleur dan een rode wijn.

De tweede optie is om de druiven direct te persen. Dit is hetzelfde proces dat witte wijn ook ondergaat. Dit zorgt ervoor dat er een lichte kleur van de schillen meegenomen wordt in de wijn. Er moet voorzichtig geperst worden, anders gaan er te veel tannines mee wat niet gewild is in een rosé wijn. 

De Diversiteit van Roséwijnen

Roséwijnen zijn verkrijgbaar in diverse varianten en bieden een breed scala aan smaken. Vaak op hun hoogtepunt één tot twee jaar na het bottelen, weerleggen we de mythe dat dit voor alle rosés geldt. Sommige, gekweekt onder lage temperaturen of met een houten opvoeding, verbeteren juist met de tijd. Te vroeg geconsumeerd missen ze mogelijk complexiteit, enigszins te fruitig blijvend.

Internationale productie van rosé

Frankrijk, met name de Provence, staat bekend als een toonaangevende producent van kwalitatieve roséwijnen, goed voor een kwart van de wereldwijde productie. Andere Europese landen zoals Duitsland, Spanje, Portugal, en Italië, met zijn beroemde Toscaanse wijngebied, delen eveneens in de rozenroes. Bij Grandcruwijnen bieden we een prachtige selectie van deze diverse en hoogwaardige roséwijnen.

Top roséwijnen ondergaan een gelijke behandeling als top Meursault of Bourgogne. Strenge selectie, opvoeding op hout, op droesem, de beste wijngaarden, en meer zaken die bijdragen bij aan hun uitmuntendheid.

Rosé, kleur als gids, smaak als Koning

De kleur van rosé wordt bepaald door de druif en zegt niets over de smaak. Een cabernet rosé kan bijvoorbeeld donkerder zijn dan een cinsault, maar beiden kunnen een strakke en frisse fruitsmaak bieden. Bij Grandcruwijnen omarmen we de diversiteit van roséwijnen en helpen we u de perfecte selectie te maken, ongeacht uw smaakvoorkeuren.

Rosé wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Of u nu op zoek bent naar de beroemde MIP, AIX, Ott, Minuty, Miraval, Enate, Musar, Tropez, Château d'Esclans, of andere hoogwaardige roséwijnen, wij hebben ze op voorraad. Bij Grandcruwijnen streven we naar kwaliteit, niet alleen in onze selectie, maar ook in uw ervaring. Laat ons u begeleiden in de verfijnde wereld van roséwijnen.