Filteren
Giannikos Winery

Chardonnay

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Chardonnay wijn: wie kent ze niet? De Chardonnay is een van de bekendste druiven van de hele wereld en mag met recht een internationaal druivenras heten. Chardonnay komt hoogstwaarschijnlijk uit – jawel – het dorpje Chardonnay, in Frankrijk, waar de druif is ontstaan uit vier ondersoorten: een middeleeuws doorsneedruifje, de Franche-Comté, de gouais blanc en pinot noir. Chardonnay wijnen en druiven zijn altijd wit. De beste chardonnay wijnen komen uit Bourgogne en Champagne, maar aangezien de chardonnay druif zich uitstekend weet aan te passen aan nieuwe omgevingen, kan een goede chardonnay wijn ook zijn oorsprong elders vinden. Zo kunt u ook chardonnay wijn uit Spanje, Bulgarije, China, Australië en Roemenië drinken, om maar even wat voorbeelden te noemen.

Hoe smaakt een chardonnay wijn?

Dat hangt van de uiteindelijke combinatie van druiven af, maar over de smaak van een chardonnay uit een bepaalde regio bestaat zeker overeenstemming. De chardonnays uit Bourgogne bevatten aroma's van brioche, verse boter, hazelnoten en gegrild brood. Chardonnays uit warmere contreien bevatten juist meer aroma's van citrusvruchten, ananas en tropisch fruit. Een chardonnay wijn, mits volgens de juiste methode geproduceerd, kan zeker bewaard worden, maar een chardonnay wijn die op grotere schaal is geproduceerd, komt het beste tot zijn recht wanneer u die niet te lang laat liggen. Chardonnay wijnen doen het bijzonder goed op een zomers terras met een visje, als het even kan van de grill. Magere vis is een goede optie, maar vette vis, zoals zalm, werkt dankzij zijn inherente stevigheid ook uitstekend.

Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.