Filteren

Vol - Cabernet Sauvignon

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort. De Cabernet Sauvignon is een erg bekende druif en geeft een volle smaak en een donkere kleur. Het rijpingsproces is zeer belangrijk.

De Cabernet Sauvignon druif

Cabernet Sauvignon is een van 's werelds meest erkende druivensoorten voor rode wijn. De druiven worden verbouw in bijna elk belangrijk wijnproducerend land in een breed spectrum van klimaten, van Australië, de Bekavallei in Libanon, tot zelfs China

Alhoewel de druiven wereldwijd wordt verbouwd, komen de meeste Cabernet Sauvignon druiven uit Frankrijk, Chili, Australië en Zuid-Afrika.

De Cabernet Sauvignon druif rijpt laat en daarom gedijt hij het beste in warme klimaten. In de Bordeaux gaat het nog net, vooral in het relatief warme Entre-Deux Mer en op de droge kiezelgronden van Médoc en Graves. 

Hoe smaakt een Cabernet Sauvignon wijn?

De Cabernet Sauvignon is het braafste jongetje van de wijngaard. Zelden laat hij zijn baasje in de steek. Een Cabernet Sauvignon geeft altijd geuren en smaken van zwarte bessen en kruidige aroma's. Het verschil van welke aroma's er naar voren komen, is besloten tijdens het rijpingsproces. Als een Cabernet Sauvignon in kleine houten vaten wordt gerijpt, dan zullen er meer aroma's van koffie, specerijen en toast naar voren komen.

Op welke temperatuur moet je Cabernet Sauvignon drinken?

Over het agemeen moet een rode wijn gedronken worden op een temperatuur die iets koeler is dan de kamertemperatuur. Een Cabernet Sauvignon zijn ideale serveertemperatuur is 16°C, maar de aroma's van de wijn zullen goed naar voren komen tussen de 15 en de 18 °C. 

Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.