Georg Breuer

Georg Breuer
2019 Georg Breuer Pfaffenwies
120,00 99,17
2019 Georg Breuer Pfaffenwies
2019 Georg Breuer Berg Schlossberg
220,00 181,82
2019 Georg Breuer Berg Schlossberg
2019 Georg Breuer Berg Rottland
120,00 99,17
2019 Georg Breuer Berg Rottland
2019 Georg Breuer Nonnenberg Monopol
130,00 107,44
Niet op voorraad
2019 Georg Breuer Nonnenberg Monopol
per pagina

Georg Breuer is Duitse wijnproducent gevestigd in de Rheingau. Het landgoed is specifiek gelegen in het dorp Rüdesheim am Rhein, dat bekend staat om zijn hoogwaardige en exclusieve Rieslings. 

Geschiedenis van Georg Breuer

Het verhaal van Georg Breuer begon toen Bernhard Scholl in 1880 het wijnhuis oprichtte. Aanvankelijk was het landgoed niet geassocieerd met de familie Breuer. De familie Breuer raakte in 1919 verbonden met het landgoed toen ze het kochten. Dit markeerde het begin van de betrokkenheid van de familie Breuer bij de wijnbereiding op het landgoed. Georg Breuer, wiens naam de wijnmakerij nu draagt, nam het landgoed rond het midden van de 20e eeuw over. Zijn leiderschap en visie zouden een aanzienlijke impact hebben op het traject van de wijnmakerij. Onder leiding van Georg Breuer kreeg de wijnmakerij erkenning vanwege zijn nadruk op het produceren van droge Rieslings van hoge kwaliteit. Dit was een afwijking van de heersende stijl van zoete Rieslings die vaak wordt geassocieerd met Duitse wijnen. In de jaren tachtig kreeg Georg Breuer internationale bekendheid vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit. Dit was een periode waarin het landgoed bekend werd vanwege de productie van droge Rieslings die het unieke terroir van de Rheingau lieten zien. De kleinzoon van Georg Breuer, Bernhard Breuer, speelde een cruciale rol bij het voortzetten en uitbreiden van de erfenis van de wijnmakerij. 

Productie van Georg Breuer

Het landgoed legt een sterke nadruk op terroir en de verschillende wijngaarden dragen verschillende kenmerken bij aan de wijnen. De combinatie van grondsoorten, microklimaten en wijngaardlocaties speelt een cruciale rol bij het vormgeven van het uiteindelijke smaakprofiel van de wijnen. Hoewel Riesling de dominante druivensoort is bij Georg Breuer, kunnen er ook andere druivensoorten in de wijngaarden worden aangeplant. Riesling staat echter centraal en het landgoed staat vooral bekend om zijn toewijding aan het produceren van droge varianten van deze druif. Druiven bij Georg Breuer worden doorgaans met de hand geoogst. Handmatig oogsten maakt een zorgvuldige selectie van rijpe en gezonde druiven mogelijk, waardoor fruit van de hoogste kwaliteit voor de wijnbereiding wordt gegarandeerd. De wijnbereidingsfilosofie bij Georg Breuer draait om toewijding aan traditionele methoden en een minimalistische benadering in de kelder. Het doel is om de druiven de unieke kenmerken van het terroir tot uitdrukking te laten komen. Het landgoed staat vooral bekend om zijn productie van droge Riesling-wijnen, die de natuurlijke zuurgraad en mineraliteit van de druif benadrukken.

Bij het fermentatieproces kan gebruik worden gemaakt van inheemse of wilde gisten, wat een extra laag complexiteit aan de wijnen toevoegt. De keuze van de giststammen kan van invloed zijn op de aroma's en smaken van de uiteindelijke wijnen. De wijnen worden vaak gerijpt in roestvrijstalen tanks of traditionele grote houten vaten. De keuze van het rijpingsvat kan de textuur en het rijpingspotentieel van de wijnen beïnvloeden. Georg Breuer zet zich in voor een duurzame wijnbouw. Dit omvat milieuvriendelijke praktijken in de wijngaarden, zoals biologische landbouwmethoden en het gebruik van bodembedekking. Duurzame praktijken dragen bij aan de gezondheid van de wijngaarden en het algehele ecosysteem op de lange termijn. Georg Breuer produceert een reeks Riesling-wijnen, waaronder wijnen van één wijngaard die de specifieke kenmerken van individuele percelen binnen het landgoed benadrukken. Deze wijnen kunnen qua stijl variëren, van droog tot halfdroog, en worden vaak gekenmerkt door hun zuiverheid, precisie en het vermogen om gracieus te verouderen.