Filteren
Geografico

Nero dAvola

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Nero d’Avola druif

De Nero d'Avola is voor het wijngebied Sicilië veruit de belangrijkste blauwe druif. Zij is vernoemd naar de plaats Avola dat in het zuiden van Sicilië ligt. 

Aroma‘s in Nero d’Avola druiven

Pepertje

Nero d’Avola

De Nero d’Avola is een blauwe druif die ook wel bekend staat onder de naam Calabrese. Calabrese is afgeleid van het Griekse woord Kalavisi, wat “goede druif” betekent. Een typerende naam voor deze lekkere druif. De nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van Sicilië en één van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. Vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië, worden de wijnen wel vergeleken met de shirazdruif.

In de kalkrijke vlaktes van Sicilië is de Nero d’Avola erg aanwezig. Deze druif wordt als beste blauwe druif van Sicilië gezien.

Ook bij deze druif zijn er verscheidene theorieën. Een hiervan is dat de Nero d’Avola in verband staat met de Syrah. Qua blad en druifvorm zijn er zeker overeenkomsten. Echter zijn er mensen die deze theorie tegenspreken omdat er teveel verschillen zijn met de aroma’s.

De Nero d’Avola wordt niet gebruikt voor een specifieke wijn. Er worden gemakkelijke fruitige wijnen mee gemaakt, maar ook rosé wijnen en zelfs zeer complexe wijnen.