Filteren

Montepulciano

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Deze blauwe druif komt voornamelijk voor in Abruzzo. De Montepulciano is een laat rijpende rode druif die hoge opbrengsten geeft. Wordt de opbrengst in toom gehouden dan geeft ze wijnen met diepe kleur, niet te veel zuur en rijpe robuuste tannine.

Montepulciano

De blauwe druif Montepulciano, heeft niets met de stad Montepulciano in Toscane te maken. De Vino Nobile di Montepulciano uit Montepulciano wordt van de Sangiovese druif gemaakt. Terwijl de Montepulciano-druif vooral voorkomt in de Marken, Molise en vooral Abruzzo waar de beste van Montepulciano gemaakte wijnen vandaan komen. Waarom dan toch die naam? Niemand weet het.

In heel Italië staat om en nabij 30.000 hectare van deze druif aangeplant. Maar zoals eerder gezegd, haar beste wijnen vinden we in Abruzzo.

De druif geeft een diepdonkere kleur aan haar wijnen. De wijnen hebben vaak een geur van rijp zwart fruit en mineralen.  Hierbij zijn haar kenmerken dat zij vaak wat stug is en aardig wat tannine is haar heeft. Ze staat dan ook bekend om haar krachtige wijnen door deze combinatie van smaak en geur.

 

Aroma‘s in Montepulciano druiven

Zwart fruit

Geografico