Zinfandel

Francis Ford Coppola Winery

Zinfandel is een geliefde wijndruivensoort die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan wijnen te produceren. 

De algemene overtuiging is altijd geweest dat Zinfandel, identiek aan Primitivo, een Californische variëteit is, maar recente DNA-testen hebben zijn wortels teruggevoerd naar wijngaarden in Kroatië. Deze wispelturige...

Toon meer
filter Filteren
Druif
2021 Francis Ford Coppola Zinfandel Dry Creek Valley Director's Cut
grape Zinfandel
32,95 27,23 Vanaf 29,95
2022 Francis Ford Coppola Zinfandel Diamond collection
grape Zinfandel
20,95 17,31 Vanaf 18,95
2022 Francis Ford Coppola Zinfandel Diamond collection
grape Zinfandel
19,95 16,49 Vanaf 18,95
Niet op voorraad
per pagina

Zinfandel is een geliefde wijndruivensoort die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan wijnen te produceren. 

De algemene overtuiging is altijd geweest dat Zinfandel, identiek aan Primitivo, een Californische variëteit is, maar recente DNA-testen hebben zijn wortels teruggevoerd naar wijngaarden in Kroatië. Deze wispelturige druif is een van de meest aangeplante druiven in de VS, net na Cabernet Sauvignon. De Zinfandel staat ook wel bekend als de "oorsprong druif" in California dankzij zijn lange geschiedenis in de staat.

De stijl van rode Zinfandel-wijnen varieert aanzienlijk van fris en fruitig tot sterk geconcentreerd fruit met stevige tannines. Zinfandels zijn meestal licht tot vol van smaak met bessenachtige en kruidige smaken. De druif wordt ook veel gebruikt in de populaire off-dry blush-wijn die bekend staat als White Zinfandel. Deze is doorgaans veel zoeter en lichter van smaak dan rode Zinfandel. Met een Tropicana-smaakprofiel is het gemakkelijk te drinken en kost het geen fortuin, maar sommige wijnhuizen herdefiniëren White Zinfandel door geweldige droge rosés te maken, wat het proberen waard is voor een nieuwe Zinfandel-ervaring. De Rode Zinfandel past goed bij matig gekruide vleesgerechten en stoofschotels.  Een Zinfandel is vaak te herleiden door de aroma's van Rode bessen, bramen, anijs en peper. Het is ook een druif die zeer geschikt is voor Appassimento en heeft dan overeenkomsten met een fraaie Amarone met als groot verschil dat in Puglia de druif kan indrogen aan de wijnstok.