Zinfandel
Zinfandel is een geliefde wijndruivensoort die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan wijnen te produceren.
De algemene overtuiging is altijd geweest dat Zinfandel, identiek aan Primitivo, een Californische variëteit is, maar recente DNA-testen hebben zijn wortels teruggevoerd naar wijngaarden in Kroatië. Deze wispelturige...
Zinfandel is een geliefde wijndruivensoort die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan wijnen te produceren.
De algemene overtuiging is altijd geweest dat Zinfandel, identiek aan Primitivo, een Californische variëteit is, maar recente DNA-testen hebben zijn wortels teruggevoerd naar wijngaarden in Kroatië. Deze wispelturige druif is een van de meest aangeplante druiven in de VS, net na Cabernet Sauvignon. De Zinfandel staat ook wel bekend als de "oorsprong druif" in California dankzij zijn lange geschiedenis in de staat.
De stijl van rode Zinfandel-wijnen varieert aanzienlijk van fris en fruitig tot sterk geconcentreerd fruit met stevige tannines. Zinfandels zijn meestal licht tot vol van smaak met bessenachtige en kruidige smaken. De druif wordt ook veel gebruikt in de populaire off-dry blush-wijn die bekend staat als White Zinfandel. Deze is doorgaans veel zoeter en lichter van smaak dan rode Zinfandel. Met een Tropicana-smaakprofiel is het gemakkelijk te drinken en kost het geen fortuin, maar sommige wijnhuizen herdefiniëren White Zinfandel door geweldige droge rosés te maken, wat het proberen waard is voor een nieuwe Zinfandel-ervaring. De Rode Zinfandel past goed bij matig gekruide vleesgerechten en stoofschotels. Een Zinfandel is vaak te herleiden door de aroma's van Rode bessen, bramen, anijs en peper. Het is ook een druif die zeer geschikt is voor Appassimento en heeft dan overeenkomsten met een fraaie Amarone met als groot verschil dat in Puglia de druif kan indrogen aan de wijnstok.
Zinfandel is een geliefde wijndruivensoort die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan wijnen te produceren.
De algemene overtuiging is altijd geweest dat Zinfandel, identiek aan Primitivo, een Californische variëteit is, maar recente DNA-testen hebben zijn wortels teruggevoerd naar wijngaarden in Kroatië. Deze wispelturige druif is een van de meest aangeplante druiven in de VS, net na Cabernet Sauvignon. De Zinfandel staat ook wel bekend als de "oorsprong druif" in California dankzij zijn lange geschiedenis in de staat.
De stijl van rode Zinfandel-wijnen varieert aanzienlijk van fris en fruitig tot sterk geconcentreerd fruit met stevige tannines. Zinfandels zijn meestal licht tot vol van smaak met bessenachtige en kruidige smaken. De druif wordt ook veel gebruikt in de populaire off-dry blush-wijn die bekend staat als White Zinfandel. Deze is doorgaans veel zoeter en lichter van smaak dan rode Zinfandel. Met een Tropicana-smaakprofiel is het gemakkelijk te drinken en kost het geen fortuin, maar sommige wijnhuizen herdefiniëren White Zinfandel door geweldige droge rosés te maken, wat het proberen waard is voor een nieuwe Zinfandel-ervaring. De Rode Zinfandel past goed bij matig gekruide vleesgerechten en stoofschotels. Een Zinfandel is vaak te herleiden door de aroma's van Rode bessen, bramen, anijs en peper. Het is ook een druif die zeer geschikt is voor Appassimento en heeft dan overeenkomsten met een fraaie Amarone met als groot verschil dat in Puglia de druif kan indrogen aan de wijnstok.