Filteren

Vol

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Finca Sandoval is een klein wijnhuis gelegen in Ledaña wat zich bevindt in Cuenca (Zuidoost Spanje). Het wijnhuis is ontstaan in 1998 toen Victor de la Serna, een ervaren journalist, en oenoloog Rafael Orozco samen besloten om op deze bijzonder mooie locatie wijn te gaan produceren. Zij begonnen met Syrah en Touriga Nacional druiven in nieuwe wijngaarden. Toen dat begon te lopen namen ze oudere wijngaarden over en begonnen ze hier de beste lokale rode druiven te groeien (bobal, monastrell, garnacha tinta, garnacha tintorera, moravia agria). Op het moment bezitten zij 26 ha in Ledaña en in Manchuela. De wijngaarden, die als organisch zijn gecertificeerd, liggen op een redelijke hoogte (rond de 1km) en groeien op kalksteen, de oudste wijnstokken zijn uit 1939, 1942 en 1960.

De druiven worden handmatig geoogst als het hout optimaal rijp is (bruin gekleurde stelen en naar noten smakende pitten). Licht gekneusd en ontsteeld en een lange, koude inweking voordat de gisting start inclusief pigeage (het breken van de druivenkoek). Tijdens de gisting gaat de wijn over in eikenhouten vaten voor het vervolg en de appelmalkzurengisting met het oproeren van de fijne gistsporen. Het vinificatieproces neemt 18 tot 20 dagen in beslag. Een derde nieuw hout: Vogezen en Allier en wat nieuwe vaten van de Franse Tonnelier Demptos, maar van Amerikaans eiken gemaakt.

Finca Sandoval