Moravia Agria
Moravia Agria is een van de meest obscure rode druivensoorten van Spanje, voornamelijk geteeld in Castilla-La Mancha, vooral in DO Manchuela. Zoals de naam doet vermoeden – agria is Spaans voor ‘zuur’ – is dit een druif met een vrij hoge natuurlijke zuurgraad, wat, omdat de gemiddelde temperatuur vooral in het zuiden stijgt, betekent dat sommige wijnmakers hem weer beginnen te gebruiken om balans en frisheid toe te voegen aan de blend
Moravia Agria is een van de meest obscure rode druivensoorten van Spanje, voornamelijk geteeld in Castilla-La Mancha, vooral in DO Manchuela. Zoals de naam doet vermoeden – agria is Spaans voor ‘zuur’ – is dit een druif met een vrij hoge natuurlijke zuurgraad, wat, omdat de gemiddelde temperatuur vooral in het zuiden stijgt, betekent dat sommige wijnmakers hem weer beginnen te gebruiken om balans en frisheid toe te voegen aan de blend
Hoe smaakt wijn van de Moravia Agria druif?
Moravia Agria is misschien meer dan smaak en wordt gebruikt om frisheid te brengen in wijnen in warmere delen van Spanje, vooral het zuidoosten. Soms kan het ook behoorlijk kruidachtig zijn, een beetje zoals sommige van de inheemse rode variëteiten in Galicië bijvoorbeeld.
Moravia Agria is een van de meest obscure rode druivensoorten van Spanje, voornamelijk geteeld in Castilla-La Mancha, vooral in DO Manchuela. Zoals de naam doet vermoeden – agria is Spaans voor ‘zuur’ – is dit een druif met een vrij hoge natuurlijke zuurgraad, wat, omdat de gemiddelde temperatuur vooral in het zuiden stijgt, betekent dat sommige wijnmakers hem weer beginnen te gebruiken om balans en frisheid toe te voegen aan de blend
Hoe smaakt wijn van de Moravia Agria druif?
Moravia Agria is misschien meer dan smaak en wordt gebruikt om frisheid te brengen in wijnen in warmere delen van Spanje, vooral het zuidoosten. Soms kan het ook behoorlijk kruidachtig zijn, een beetje zoals sommige van de inheemse rode variëteiten in Galicië bijvoorbeeld.