Barbera d'Asti
In Italië stap je niet zomaar uit het familiebedrijf. Dus ging ook Stefano Perrone, voormalig Italiaans motorcrosskampioen, over stag. In de Piëmonte maakt deze familie al generaties lang o.a. heerlijke Moscato wijnen. De 13 hectare wijngaarden op de heuvels van Castiglione Tinella zijn voornamelijk beplant met barbera, moscato en brachetto (een bijna vergeten inheemse druif, ook wel de rode...
In Italië stap je niet zomaar uit het familiebedrijf. Dus ging ook Stefano Perrone, voormalig Italiaans motorcrosskampioen, over stag. In de Piëmonte maakt deze familie al generaties lang o.a. heerlijke Moscato wijnen. De 13 hectare wijngaarden op de heuvels van Castiglione Tinella zijn voornamelijk beplant met barbera, moscato en brachetto (een bijna vergeten inheemse druif, ook wel de rode moscato genoemd). Wijnmaker Stefano Perrone heeft er, sinds hij in 1989 aan het roer kwam, voor gezorgd dat de kwaliteit van de druiven flink omhoog is gegaan en de technieken in de wijnkelder gemoderniseerd.
In Italië stap je niet zomaar uit het familiebedrijf. Dus ging ook Stefano Perrone, voormalig Italiaans motorcrosskampioen, over stag. In de Piëmonte maakt deze familie al generaties lang o.a. heerlijke Moscato wijnen. De 13 hectare wijngaarden op de heuvels van Castiglione Tinella zijn voornamelijk beplant met barbera, moscato en brachetto (een bijna vergeten inheemse druif, ook wel de rode moscato genoemd). Wijnmaker Stefano Perrone heeft er, sinds hij in 1989 aan het roer kwam, voor gezorgd dat de kwaliteit van de druiven flink omhoog is gegaan en de technieken in de wijnkelder gemoderniseerd.