Canaiolo wordt meestal gebruikt in combinatie met de Sangiovese druif. Canaiolo voegt elegantie toe aan de wat aardse aroma's en stevige zuren van de Sangiovese druif. Het versterkt en verfijnt de florale, aardse en rood fruitige aroma’s en rond de soms wat aanwezige zuren van Sangiovese af waardoor de wijn een vollere textuur krijgt en een aangename sappige afdronk.
Canaiolo
Canaiolo, ook wel Canaiolo nero of Uva Canina genoemd, is een rode Italiaanse wijndruif die in Midden-Italië wordt geteeld, maar het meest bekend is in Toscane. Andere regio's met aanplant van Canaiolo zijn Lazio, Marche en Sardegna. In Umbrië komt een witberried mutatie voor die bekend staat als Canaiolo bianco. Samen met Sangiovese en Colorino wordt het vaak gebruikt om Chianti-wijn te maken en is het een belangrijk maar secundair bestanddeel van Vino Nobile di Montepulciano.
Canaiolo, ook wel Canaiolo nero of Uva Canina genoemd, is een rode Italiaanse wijndruif die in Midden-Italië wordt geteeld, maar het meest bekend is in Toscane. Andere regio's met aanplant van Canaiolo zijn Lazio, Marche en Sardegna. In Umbrië komt een witberried mutatie voor die bekend staat als Canaiolo bianco. Samen met Sangiovese en Colorino wordt het vaak gebruikt om Chianti-wijn te maken en is het een belangrijk maar secundair bestanddeel van Vino Nobile di Montepulciano.