Auxerrois
Auxerrois is een witte Franse druivensoort, gekruist uit de pinot en heunisch weiss. De naam auxerrois wordt ook gebruikt voor de blauwe druivensoort côt of malbec, waarmee men deze druif echter niet moet verwarren. De naam auxerrois is vermoedelijk afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Vooral in de Elzas wordt de druif aangeplant als een van de belangrijkste voor de crémant d’Alsace. In Luxemburg wordt zij ook veel aangeplant; in Duitsland in mindere mate. Nieuwe wijnlanden hebben haar ook al ontdekt en ze is te vinden in Canada, Zuid-Afrika en Nederland.
Auxerrois is een witte Franse druivensoort, gekruist uit de pinot en heunisch weiss. De naam auxerrois wordt ook gebruikt voor de blauwe druivensoort côt of malbec, waarmee men deze druif echter niet moet verwarren. De naam auxerrois is vermoedelijk afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre. Vooral in de Elzas wordt de druif aangeplant als een van de belangrijkste voor de crémant d’Alsace. In Luxemburg wordt zij ook veel aangeplant; in Duitsland in mindere mate. Nieuwe wijnlanden hebben haar ook al ontdekt en ze is te vinden in Canada, Zuid-Afrika en Nederland.
Hoe smaakt wijn van de Auxerrois druif?
De Auxerrois is een hele frisse fruitige wijn. In zijn geur komen vooral tonen van abrikoos en perzik naar voren. Deze wijn is een top combinatie met salades of visgerechten maar kan ook perfect gebruikt worden als aperitief.