Filteren

Pommard

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

“Er zijn geen geweldige wijnen; alleen grote flessen wijn ”, is een gezegde dat vaak wordt toegeschreven aan de wijnen van Bourgondië. En Hugh Johnson, in de zevende editie van de World Atlas of Wine, wijst erop dat: "Het is de moeite waard eraan te denken dat in Bourgondië de teler evenveel telt als de wijngaard"

Als u zich kunt herinneren om wijnen te zoeken die afkomstig zijn van Rugiens of Epenots, twee Premier Cru-wijngaarden in Pommard, is dat alles wat u moet weten - volgens Johnson. Maar wees niet bang om verder te gaan dan de waarschuwingen van de hoofdcriticus - er zijn 28 Premiers Crus in Pommard die wijnen hebben geproduceerd die absoluut even goed zijn als hun rivaliserende naburige Grand Cru, Corton. Interessant aan dit beroemde dorp is dat het zich in een gebied met voornamelijk witte wijn bevindt, dat van de Côte de Beaune.

Wat de productie betreft, is Pommard de op een na grootste wijnbenaming en een van de vier die rode Bourgondische wijn produceert van de ster Pinot Noir-druif. Druiven worden verbouwd op ijzerrijke kleigrond gevormd door de Dheune-beek die door het gebied stroomt. De resulterende wijnen worden beschouwd als krachtig en bedwelmend, met een merkbare tanninegrip. De nieuwe eikenhouten vaten die hier populair worden, geven de wijnen hints van zwarte peper, leer en chocolade. Fruitaroma's zijn net zo rijk aan rijpe pruimen en zwarte kersen. Het is het beste om deze wijnen een decennium veroudering te geven om echt in je glas te schitteren.

Domaine Ballot-Millot