Cleto Chiarli

In 1860 hield Cleto Chiarli op de herbergier te zijn en ging zich uitsluitend wijden aan de productie van Lambrusco die hij tot nu toe had geproduceerd om aan de behoeften van de taverne te voldoen. Chiarli begreep het belang van het produceren van Lambrusco in de fles en ontwikkelde de basistechnieken voor het maken van deze zeer specifieke wijn die, alleen in de fles, door natuurlijke wijze sprankelt.

Na vele jaren en verdere uitbreiding koopt de familie Chiarli in 2002 Azienda Agricola Castelvetro die al 40 hectare wijngaarden in productie heeft en uitgerust is met een complex van prestigieuze gebouwen, waaronder de historische Villa Cialdini waar de beroemde Enrico Cialdini, beroemde Risorgimento-jager, werd geboren in 1811.

Cleto Chiarli mag wel gezien worden als de specialist op het gebied van de Lambrusco wijn. Wat Prosecco is voor Veneto, is Lambrusco voor Emilia-Romagna. Lambrusco is zeer populaire geweest maar als we te vaak zien wordt dit dan verpest door massa-productie die de wijn hebben gedevalueerd tot een licht zoetige bruisende wijn terwijl een goed gemaakte Lambrusco juist een genot kan zijn om te drinken en een volwaardige wijn is. Chiarli 1860 zijn meer high end Lambrusco's (dus niet de supermarkt uitvoeringen) hebben we opgenomen in ons assortiment en zijn voor een genot 

Anderhalve eeuw wijnen, één familie, miljoenen geproduceerde flessen, wereldwijde bekendheid en een doel om te blijven verbeteren en om dit te bereiken is in het jaar 2000 Cleto Chiarli opgericht. Cleto Chiarli is meer dan alleen een wijnmakerij, het is een blauwdruk voor een wereld waarin geweldige wijnen kunnen worden verbouwd, een plek om de eigen druiven tot in de perfectie te koesteren. Deze moderne faciliteit, uitgerust met de juiste technologie, biedt niettemin een sfeer doordrenkt met geschiedenis en traditie. Geen haast, geen productiedruk, gewoon de wens om de authenticiteit van de wijnen te bevredigen.

Cleto Chiarli