Petit Verdot

Chateau Potensac

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Toon meer
filter Filteren
Druif
2023 Chateau Potensac
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Special Price 26,95 22,27 van 34,95
Niet op voorraad
Nabestelling mogelijk Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 2-3 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
2018 Chateau Potensac
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
31,50 26,03
2022 Chateau Potensac
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Special Price 35,25 29,13 van 40,95
2018 Chateau Potensac
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
31,95 26,40
2020 Chateau Potensac
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
34,95 28,88 Vanaf 30,95
2018 Chateau Potensac
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
34,95 28,88
per pagina

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.
Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.
In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Hoe smaakt de Petit Verdot?

Petit Verdot geeft krachtige wijnen met tonen van rijp, zwart fruit (bosbessen, zwarte kersen, blauwe pruimen), rook, kruiden, ceder en molassses. Verder hebben de wijnen stevige tannines en een lange afdronk. Uitstekende combinatie met wild, tournedos, lamsvlees, steak, gekruid varkensvlees en harde kazen.