Filteren

Malbec

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De Malbec druif

De malbec-druif is te herkennen aan zijn kleine vorm en donkere kleur, wat deels ook  afhangt van het klimaat waarin de druif groeit. Zo is de malbec uit Frankrijk krachtiger van smaak terwijl die uit Zuid-Amerika rijper en soepeler zijn. De malbec- druif wordt veelal gebruikt als blend in bijvoorbeeld cabernet sauvignon, merlot of cabernet franc.

De Malbec heeft een diepe paarse kleur en is sterk te vergelijken met de kleur van de syrah of mourvedre-druif. Leuk om te weten is dat de druif wel gemakkelijk te herkennen is tijdens een proeverij, want malbec is te herkennen aan zijn prachtige dieproze rand. Leuk om eens op te letten bij het houden van een proeverij!

Hoe smaakt de Malbec wijn?

De smaak van de malbec-druif verschilt per klimaat. De druiven uit Frankrijk zijn vaak wat kruidiger van smaak en tonen van chocola en tabak. Des te warmer het klimaat, sappiger en voller de structuur van de wijn is. Over het algemeen is donker fruit zeer herkenbaar in de geur en smaak van malbec-wijnen. Smaakelementen die in alle wijnen terugkomen zijn: zwarte bessen, kersen, pruimen en soms zelfs chocola.

Château Perron