Petit Verdot

Château Pape Clement

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

filter Filteren
Druif
2019 Château Pape Clement Rouge Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
115,00 95,04
97+ Peter Parker
2019 Château Pape Clement Rouge Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Special Price 93,90 77,60 van 105,00
2019 Château Pape Clement Rouge Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
110,00 90,91
97+ Peter Parker
2017 Château Pape Clement Blanc Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
139,95 115,66
2019 Château Pape Clement Rouge Grand Cru Classé de Graves
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Special Price 115,00 95,04 van 121,00
per pagina

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.
Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.
In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Hoe smaakt de Petit Verdot?

Petit Verdot geeft krachtige wijnen met tonen van rijp, zwart fruit (bosbessen, zwarte kersen, blauwe pruimen), rook, kruiden, ceder en molassses. Verder hebben de wijnen stevige tannines en een lange afdronk. Uitstekende combinatie met wild, tournedos, lamsvlees, steak, gekruid varkensvlees en harde kazen.