Filteren

Droog

Als het gaat over waar voor je geld in Bordeaux, dan kom je al snel uit bij Château Le Crock. Dit wijnhuis uit Saint-Estèphe weet elk jaar een dusdanig hoge kwaliteit te leveren, dat het wijnhuis niet alleen bekend staat om zijn voortreffelijke wijnen, maar ook zeker om de waanzinnige prijs/kwaliteit. Niet voor niets is Château Le Crock één van de zeer selecte wijnhuizen die twee jaar geleden de allerhoogste Cru Bourgeois ‘Exceptionnel’-status wist te bemachtigen.

Château Le Crock Saint Estèphe ligt exact tussen Château Cos d’Estournel en Château Montrose. Al in de 18e en 19e eeuw was het een bekend château, destijds nog onder de naam Bastérot-Ségur. In 1776 werd het als tweede cru van Saint Estèphe geclassificeerd. In het jaar 1804 kreeg het wijngoed de titel Premier Cru Bourgeois Supérieur. De moderne geschiedenis van het château begint in 1903. In dat jaar koopt de oude Bordeaux-familie Cuvelier het Château. Deze familie bezit meerdere wijngoederen. Ze zijn vooral bekend om hun activiteiten op Château Léoville-Poyferré, het kroonjuweel van de familie Cuvelier. Dit betekent ook dat hetzelfde oenologenteam hier voor de wijnbereiding verantwoordelijk is. In 1995 werd Michel Rolland als adviseur aangetrokken. Hij is een van de beste oenologen van Bordeaux. De in totaal 33 hectare aan wijngaarden zijn beplant met cabernet sauvignon (60%), merlot (25%), cabernet franc (10%) en petit verdot (5%). Het terroir is identiek aan dat van hun wereldberoemde buren. De afgelopen jaren werd veel geïnvesteerd in de kelders en de wijngaarden, wat een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de wijnen opleverde. Château Le Crock is overigens een van de mooiste, bijna sprookjesachtige châteaus in Bordeaux, en heeft een heel indrukwekkend gebouw. Château Le Crock is in handen van de familie Cuvelier, tevens eigenaar van Château Léoville Poyferré en met dezelfde toewijding gemaakt. 

Château Le Crock