USA

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Californische wijn of Amerikaanse wijn? In bijna alle staten van de Verenigde Staten wordt wel enige vorm van wijnbouw bedreven. Het zwaartepunt ligt echter bij Californische wijnen, die 90% van de productie voor hun rekening nemen.

Hierna volgen Washington State en Oregon, die samen de Pacific Northwest vormen. Hoewel de wijnbouw hier minder historie heeft dan Californië, is het kwaliteitsniveau er bij vlagen erg goed. Californië wordt ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd, vanwege het zonnige en warme klimaat. De meeste wijnbouwgebieden liggen daarom op korte afstand van de kust, omdat ze daar kunnen profiteren van de verkoelende invloed van de Stille Oceaan. Hoe verder je landinwaarts komt, hoe hoger de temperaturen zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de rijping van de druiven en de kwaliteit van de Californische wijnen.

Binnen de Californische wijngebieden zijn grote verschillen, zowel door de invloed van de oceaan als ten gevolge van de ligging. Hoewel ze aan elkaar grenzen, zijn er tussen Washington State en Oregon grote onderlinge klimaatverschillen. Washington State ligt grotendeels achter het hoge kustgebergte en heeft een droog woestijnklimaat, overdag warm maar met koude nachten. Oregon ligt grotendeels voor hetzelfde kustgebergte en is juist relatief koel en vochtig. Zo zijn er grote verschillen in de Amerikaanse wijnen. Bij Grandcruwijnen voeren we de tophuizen vanuit diverse gebieden met als nadruk de californische wijnen. Wijnhuizen zoals Inglewood, Ridge, Phelps en Coppola behoren tot de top uit Amerika.