Rolle
De Vermentino druif, ook wel bekend als Rolle, is één van de meest veelzijdige wijn-druivenrassen die er zijn. Deze druif wordt vaak gebruikt in blends maar zeker ook als cépage. De geschiedenis van Vermentino gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de druif voor het eerst werd geteeld in Italië. Specifiek waarschijnlijk in de Toscane. Sindsdien is de Vermentino druif...
De Vermentino druif, ook wel bekend als Rolle, is één van de meest veelzijdige wijn-druivenrassen die er zijn. Deze druif wordt vaak gebruikt in blends maar zeker ook als cépage. De geschiedenis van Vermentino gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de druif voor het eerst werd geteeld in Italië. Specifiek waarschijnlijk in de Toscane. Sindsdien is de Vermentino druif uitgegroeid tot een van de meest populaire druivenrassen in het Middellandse Zeegebied, waar het daarnaast is gebruikt in de productie van witte wijnen maar ook in Rosé blends.
Hoe smaakt wijn van de Rolle druif?
De Vermentino druif staat bekend om zijn uitgesproken aroma’s van citrusvruchten, perzik, abrikoos, met ook een hint van kruiden. De wijnen geproduceerd uit deze druif hebben een frisse, minerale smaak met daarnaast ook een licht ziltige ondertoon. Dit maakt Vermentino wijnen zeer geschikt voor het combineren met vis- en schaaldieren gerechten.
De Vermentino druif, ook wel bekend als Rolle, is één van de meest veelzijdige wijn-druivenrassen die er zijn. Deze druif wordt vaak gebruikt in blends maar zeker ook als cépage. De geschiedenis van Vermentino gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de druif voor het eerst werd geteeld in Italië. Specifiek waarschijnlijk in de Toscane. Sindsdien is de Vermentino druif uitgegroeid tot een van de meest populaire druivenrassen in het Middellandse Zeegebied, waar het daarnaast is gebruikt in de productie van witte wijnen maar ook in Rosé blends.
Hoe smaakt wijn van de Rolle druif?
De Vermentino druif staat bekend om zijn uitgesproken aroma’s van citrusvruchten, perzik, abrikoos, met ook een hint van kruiden. De wijnen geproduceerd uit deze druif hebben een frisse, minerale smaak met daarnaast ook een licht ziltige ondertoon. Dit maakt Vermentino wijnen zeer geschikt voor het combineren met vis- en schaaldieren gerechten.