Cinsault
Cinsault is een blauw druivenras dat veel staat aangeplant in wijnstreken rond de Middellandse Zee. Het ras staat ook bekend als cinsaut, black prince of ottavianello, afhankelijk van de regio waar het wordt geteeld. Er wordt verondersteld dat deze druif afkomstig is uit de regio Languedoc-Roussillon, Provence en Rhône in Frankrijk, maar het wordt nu geteeld in verschillende landen, waaronder...
Cinsault is een blauw druivenras dat veel staat aangeplant in wijnstreken rond de Middellandse Zee. Het ras staat ook bekend als cinsaut, black prince of ottavianello, afhankelijk van de regio waar het wordt geteeld. Er wordt verondersteld dat deze druif afkomstig is uit de regio Languedoc-Roussillon, Provence en Rhône in Frankrijk, maar het wordt nu geteeld in verschillende landen, waaronder Zuid-Afrika, Australië en Libanon. De cinsault druif gedijt in warme, droge klimaten en groeit goed op bodems van zand en kiezelstenen. Het is een vroegrijpe druif, wat betekent dat het vaak als een van de eerste wordt geoogst, meestal in augustus. Het is ook een gemakkelijk te kweken druivenras en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is onder wijnboeren in de Middellandse Zee.
Hoe smaakt Cinsault wijn?
De Cinsault druif wordt niet vaak alleen gebruikt in wijnen. Meestal wordt de wijn gecombineerd met andere druifsoorten om heerlijke droge rosé van te maken. De smaak van rosé met de Cinault druif is een bouquet van interessante, mooie smaken. Zo geeft de druif de wijnen een typische smaak van onder andere amandel, framboos en een wat noot-achtige smaak.
Cinsault is een blauw druivenras dat veel staat aangeplant in wijnstreken rond de Middellandse Zee. Het ras staat ook bekend als cinsaut, black prince of ottavianello, afhankelijk van de regio waar het wordt geteeld. Er wordt verondersteld dat deze druif afkomstig is uit de regio Languedoc-Roussillon, Provence en Rhône in Frankrijk, maar het wordt nu geteeld in verschillende landen, waaronder Zuid-Afrika, Australië en Libanon. De cinsault druif gedijt in warme, droge klimaten en groeit goed op bodems van zand en kiezelstenen. Het is een vroegrijpe druif, wat betekent dat het vaak als een van de eerste wordt geoogst, meestal in augustus. Het is ook een gemakkelijk te kweken druivenras en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is onder wijnboeren in de Middellandse Zee.
Hoe smaakt Cinsault wijn?
De Cinsault druif wordt niet vaak alleen gebruikt in wijnen. Meestal wordt de wijn gecombineerd met andere druifsoorten om heerlijke droge rosé van te maken. De smaak van rosé met de Cinault druif is een bouquet van interessante, mooie smaken. Zo geeft de druif de wijnen een typische smaak van onder andere amandel, framboos en een wat noot-achtige smaak.