Magliocco

Magliocco is een interessante inheemse blauwe druif. De druiven wordt exclusief in Calabrië geteeld en de twee varianten nemen samen hooguit 700 ha in beslag. De druif is van oude oorsprong, met beschrijvingen die al dateren uit 1500. De magliocco is een druivensoort die laat rijpt tot de eerste en tweede week van oktober. De druivensoort past zich goed aan in een warm klimaat en aan...
Magliocco is een interessante inheemse blauwe druif. De druiven wordt exclusief in Calabrië geteeld en de twee varianten nemen samen hooguit 700 ha in beslag. De druif is van oude oorsprong, met beschrijvingen die al dateren uit 1500. De magliocco is een druivensoort die laat rijpt tot de eerste en tweede week van oktober. De druivensoort past zich goed aan in een warm klimaat en aan droogte.
Hoe smaakt wijn van de Magliocco druif?
De wijn van de magliocco heeft een intense robijnrode kleur, zit goed in de alcohol, is harmonieus en soepel met aroma’s van rijp rood fruit met hints van kruiden. Het hoge gehalte aan tannines maakt de wijn zeer geschikt om langer re rijpen. De druif heeft van nature een goede kruidigheid en structuur.
Magliocco is een interessante inheemse blauwe druif. De druiven wordt exclusief in Calabrië geteeld en de twee varianten nemen samen hooguit 700 ha in beslag. De druif is van oude oorsprong, met beschrijvingen die al dateren uit 1500. De magliocco is een druivensoort die laat rijpt tot de eerste en tweede week van oktober. De druivensoort past zich goed aan in een warm klimaat en aan droogte.
Hoe smaakt wijn van de Magliocco druif?
De wijn van de magliocco heeft een intense robijnrode kleur, zit goed in de alcohol, is harmonieus en soepel met aroma’s van rijp rood fruit met hints van kruiden. Het hoge gehalte aan tannines maakt de wijn zeer geschikt om langer re rijpen. De druif heeft van nature een goede kruidigheid en structuur.