Brunello di Montalcino

Castello Banfi
2017 Banfi Brunello di Montalcino
55,50 45,87
97+ Peter Parker
per pagina

De Brunello di Montalcino is een rode wijn die in 1967 de zevende wijn werd in Italië met de beschermde herkomstbenaming DOC. In 1980 realiseerde men de status van DOCG. De productiezone is beperkt tot Toscane, op het grondgebied van de gemeente Montalcino in het zuiden van de provincie Siena.

Brunello, afkomstig uit Toscane in Midden-Italië, geniet een onderscheiding als een van de meest geliefde wijnen van Italië. Brunello di Montalcino is afkomstig van de heuvels rond het stadje Montalcino, dat op ongeveer 42 km ten zuiden van Siena ligt. Brunello veroudert goed en is prima te verzamelen. De wijn is krachtig, rijk en vol van smaak. Rood en zwart fruit sieren overduidelijk de neus en het gehemelte.

Brunello is volledig gemaakt van Sangiovese-druiven die de kenmerken aannemen van de bodem, vegetatie en klimaat van de regio waarin het wordt verbouwd en de Montepulciano heuvel waarop de Brunello di Montepulciano vandaan komen heeft een zeer eigen grondsoort Gelaagde aroma's en fluweelzachte tannines vormen een aanvulling op de middelhoge zuurgraad. Overweeg om deze wijn te decanteren om te genieten van zijn volledige complexiteit.

Wereldwijd is er veel vraag naar deze Toscaanse wijn, geliefd doordat zij krachtig is, schitterende complexiteit, vol, met heerlijke geuren en smaken heeft van rijp donkerrood bosfruit. In de lang aanhoudende afdronk kunt u genieten van de zijdezachte tannines. OOk het feit dat de Brunello's zeer goed kunnen verouderen maakt deze wijn zeer geliefd.

Deze wijn past goed bij grote gerechten vol proteïne. U kunt er ook van genieten met gezouten kazen en gezouten vlees. Probeer te vermijden om te combineren met gerechten waar de wijn smaken zou overweldigen, zoals bladgroenten en subtiel gekruid vlees.