Canaiolo

Canaiolo, ook wel Canaiolo nero of Uva Canina genoemd, is een rode Italiaanse wijndruif die in Midden-Italië wordt geteeld, maar het meest bekend is in Toscane. Andere regio's met aanplant van Canaiolo zijn Lazio, Marche en Sardegna. In Umbrië komt een witberried mutatie voor die bekend staat als Canaiolo bianco. Samen met Sangiovese en Colorino wordt het vaak gebruikt om Chianti-wijn te...

Toon meer
filter Filteren
Druif
Proefdoos Toscaanse Top wijnen
grape Diversen druiven

Vanaf 16,10 13,31 van 16,95

Aan 90,10 74,46 van 94,85

per pagina

Canaiolo, ook wel Canaiolo nero of Uva Canina genoemd, is een rode Italiaanse wijndruif die in Midden-Italië wordt geteeld, maar het meest bekend is in Toscane. Andere regio's met aanplant van Canaiolo zijn Lazio, Marche en Sardegna. In Umbrië komt een witberried mutatie voor die bekend staat als Canaiolo bianco. Samen met Sangiovese en Colorino wordt het vaak gebruikt om Chianti-wijn te maken en is het een belangrijk maar secundair bestanddeel van Vino Nobile di Montepulciano. 

Hoe smaakt wijn van de Canaiolo druif?

Canaiolo wordt meestal gebruikt in combinatie met de Sangiovese druif. Canaiolo voegt elegantie toe aan de wat aardse aroma's en stevige zuren van de Sangiovese druif. Het versterkt en verfijnt de florale, aardse en rood fruitige aroma’s en rond de soms wat aanwezige zuren van Sangiovese af waardoor de wijn een vollere textuur krijgt en een aangename sappige afdronk.