Boschendal

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan de parel van Franschhoek. De hardloper in ons land is de Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée met de evenzo spannende fles met de blauwe capsule.

Het assortiment biedt vele mogelijkheden: van de instapwijnen Boschen Blanc en Lanoy tot en met de Elgin wijnen. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Het is de aandacht voor detail, dat Boschendal een geliefde wijn in meer dan 50 landen maakt.

De wijnbereidingsfilosofie bij Boschendal houdt in de eerste plaats rekening met het enorme natuurlijke erfgoed. De visie is om traditie en ervaring in balans te brengen met hedendaagse innovatie om klassieke wijnen te produceren met een afgemeten moderne nieuwe wereldattitude die uniek Boschendal is. De hoekstenen van deze filosofie worden bereikt door: het produceren van premium wijnen waarbij de nadruk ligt op smaakintensiteit en mondgevoel met gebruik van een houtregimes voor extra intriges voor de veroudering maar nooit overweldigend mag zijn.

Boschendal