Chenin Blanc
De Chenin Blanc druif
De smaak van de verkregen wijn is fris met tonen van gras en groene appels en lijkt op Sauvignon Blanc. De Chenin Blanc bevat relatief veel zuren, waardoor hij stevigheid heeft en daardoor meerdere jaren kan rijpen.
De Chenin Blanc is veelzijdig en komt vooral voor in het Lioredal en ook in Zuid-Afrika (daar 'Steen' genoemd). Er wordt gezegd dat de druif...
De Chenin Blanc druif
De smaak van de verkregen wijn is fris met tonen van gras en groene appels en lijkt op Sauvignon Blanc. De Chenin Blanc bevat relatief veel zuren, waardoor hij stevigheid heeft en daardoor meerdere jaren kan rijpen.
De Chenin Blanc is veelzijdig en komt vooral voor in het Lioredal en ook in Zuid-Afrika (daar 'Steen' genoemd). Er wordt gezegd dat de druif in Zuid-Afrika werd gebruikt voor brandewijn. Tegenwoordig hebben wijnen gemaakt van chenin blanc geconcentreerde finesse.
Hoe smaakt een chenin blanc wijn?
Chenin Blanc, een bijzonder herkenbare druif op basis van aroma en gehemelte, staat vaak bekend om zijn tonen van honing en stro. Wijnen worden ook vaak beschreven als wijnen met een waarneembare mineraliteit, evenals een smaak die rijk is aan steenfruitsmaken. Andere vruchten die vaak prominent aanwezig zijn in de neus en het gehemelte zijn groene appel, guave, peer en kweepeer.
De Chenin Blanc druif
De smaak van de verkregen wijn is fris met tonen van gras en groene appels en lijkt op Sauvignon Blanc. De Chenin Blanc bevat relatief veel zuren, waardoor hij stevigheid heeft en daardoor meerdere jaren kan rijpen.
De Chenin Blanc is veelzijdig en komt vooral voor in het Lioredal en ook in Zuid-Afrika (daar 'Steen' genoemd). Er wordt gezegd dat de druif in Zuid-Afrika werd gebruikt voor brandewijn. Tegenwoordig hebben wijnen gemaakt van chenin blanc geconcentreerde finesse.
Hoe smaakt een chenin blanc wijn?
Chenin Blanc, een bijzonder herkenbare druif op basis van aroma en gehemelte, staat vaak bekend om zijn tonen van honing en stro. Wijnen worden ook vaak beschreven als wijnen met een waarneembare mineraliteit, evenals een smaak die rijk is aan steenfruitsmaken. Andere vruchten die vaak prominent aanwezig zijn in de neus en het gehemelte zijn groene appel, guave, peer en kweepeer.