Minervois
Deze regio, die oorspronkelijk door de Romeinen Pagus Minerbensis werd genoemd in 843, is een formatie van zacht glooiende wijngaarden die een amfitheater vormen rond de zuidelijke rand van de Montagne Noire. De klei/steenachtige bodems van het gebied maken het vatbaar voor het produceren van diepe en krachtige rode tinten. Terwijl de witte wijnen en rosés uit de regio meer een lokale aangelegenheid blijven, bieden de rode wijnen een verscheidenheid aan stijlen en patronen die ze een uitstekende keuze maken, vooral gezien hun relatief lage verkoopprijzen.
Deze regio, die oorspronkelijk door de Romeinen Pagus Minerbensis werd genoemd in 843, is een formatie van zacht glooiende wijngaarden die een amfitheater vormen rond de zuidelijke rand van de Montagne Noire. De klei/steenachtige bodems van het gebied maken het vatbaar voor het produceren van diepe en krachtige rode tinten. Terwijl de witte wijnen en rosés uit de regio meer een lokale aangelegenheid blijven, bieden de rode wijnen een verscheidenheid aan stijlen en patronen die ze een uitstekende keuze maken, vooral gezien hun relatief lage verkoopprijzen.
Witte wijnen worden voornamelijk gemaakt van Grenache Banc, Maccabeu en Vermentino. Rood en rosé moeten vooral de typische Languedoc rode variëteiten Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan bevatten, maar er kunnen ook andere druiven aan de melanges worden toegevoegd. Over het algemeen hebben de rode wijnen een diepe, inktzwarte kleur met violette reflecties en expressieve aroma's van rijpe donkere bessen, samen met lichte kruiden, toast en violette tonen. De wijnen zijn ook vol en krachtig gestructureerd. Al met al zorgen deze elementen ervoor dat de wijnen een archetypisch, beschaafd en gepolijst Languedoc-rood zijn.
Deze regio, die oorspronkelijk door de Romeinen Pagus Minerbensis werd genoemd in 843, is een formatie van zacht glooiende wijngaarden die een amfitheater vormen rond de zuidelijke rand van de Montagne Noire. De klei/steenachtige bodems van het gebied maken het vatbaar voor het produceren van diepe en krachtige rode tinten. Terwijl de witte wijnen en rosés uit de regio meer een lokale aangelegenheid blijven, bieden de rode wijnen een verscheidenheid aan stijlen en patronen die ze een uitstekende keuze maken, vooral gezien hun relatief lage verkoopprijzen.
Witte wijnen worden voornamelijk gemaakt van Grenache Banc, Maccabeu en Vermentino. Rood en rosé moeten vooral de typische Languedoc rode variëteiten Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan bevatten, maar er kunnen ook andere druiven aan de melanges worden toegevoegd. Over het algemeen hebben de rode wijnen een diepe, inktzwarte kleur met violette reflecties en expressieve aroma's van rijpe donkere bessen, samen met lichte kruiden, toast en violette tonen. De wijnen zijn ook vol en krachtig gestructureerd. Al met al zorgen deze elementen ervoor dat de wijnen een archetypisch, beschaafd en gepolijst Languedoc-rood zijn.