Divers
Bodegas Pujanza ligt in het hart van de Rioja Alavesa. Het wijnhuis is gevestigd in een van de mooiste villa's uit deze regio. Een echte toplocatie in het mooiste stukje van de Rioja. Bodegas Pujanza is een van de jongste (top) Rioja huizen en is gestart in juni 2002. Het is een familiebedrijf met een lange traditie in het verbouwen van druiven en het maken van wijn in de hoofdstad van de Rioja Alavesa. De ligging in de vallei van de Ebro en de hellingen van de Sierra de Cantabria, bepaalt mede het karakter van de Pujanza wijnen.
Bodegas Pujanza ligt in het hart van de Rioja Alavesa. Het wijnhuis is gevestigd in een van de mooiste villa's uit deze regio. Een echte toplocatie in het mooiste stukje van de Rioja. Bodegas Pujanza is een van de jongste (top) Rioja huizen en is gestart in juni 2002. Het is een familiebedrijf met een lange traditie in het verbouwen van druiven en het maken van wijn in de hoofdstad van de Rioja Alavesa. De ligging in de vallei van de Ebro en de hellingen van de Sierra de Cantabria, bepaalt mede het karakter van de Pujanza wijnen.
Eigenaar Carlos San Pedro en zijn team zijn continue bezig om de prestaties van hun wijngaarden te verbeteren en met een haast manische aanpak proberen ze steeds de kwaliteit van de wijnen nog verder te verbeteren. Pujanza behoort tot de nieuwe stijl wijnmakers in de Rioja zoals Remirez de Ganuza en Tentenublo waarbij de focus ligt op absolute topkwaliteit met nadruk op het fruit. Het feit dat Penin en Parker de wijnen van dit huis zonder uitzondering ruim boven de 90 punten beoordelen (dus de absolute ere-divisie) zegt voldoende. De 4 belangrijkste wijnen zijn de Hado, de Valdepoleo (in het verleden heette deze wijn de Pujanza Pujanza) de Norte en de cult wijn de Cisma.
Carlos is een van de pioniers tesamen met Remirez de Ganuza op het gebied van moderne stijl Rioja's en heeft de luxe dat zijn wijngaarden hoog gelegen zijn waardoor er goede verschillen zijn tussen dag- en nachttemperatuur. Dit geeft de wijnen extra complexiteit en frisheid. Carlos werkt alleen met single vineyards behalve bij de Hado (hier worden de druiven gebruikt uit de norte en Valdepoleo wijngaarden). Carlos heeft al de 3 wijngaarden opgedeeld in plots (behalve de Cisma wijngaard want die is zo klein) en al deze plots worden apart gevinifieerd. Pas vlak voor het bottelen worden de diverse plots gecombineerd totdat het de gewenste smaak heeft en dan wordt dit gebottled. Dit concept is verre van economisch maar zorgt wel voor geweldige wijnen. Carlos gebruikt geen externe gisten, en hij kiest zeer bewust om de hoeveelheid nieuwe hout laag te houden maar ook om de wijnen langer op te voeden in grote (gebruikte) barriques.
Grandcruwijnen is de Nederlandse Importeur van dit vermaarde wijnhuis en levert aan zowel de consument als aan Horeca en Retail.
Bodegas Pujanza ligt in het hart van de Rioja Alavesa. Het wijnhuis is gevestigd in een van de mooiste villa's uit deze regio. Een echte toplocatie in het mooiste stukje van de Rioja. Bodegas Pujanza is een van de jongste (top) Rioja huizen en is gestart in juni 2002. Het is een familiebedrijf met een lange traditie in het verbouwen van druiven en het maken van wijn in de hoofdstad van de Rioja Alavesa. De ligging in de vallei van de Ebro en de hellingen van de Sierra de Cantabria, bepaalt mede het karakter van de Pujanza wijnen.
Eigenaar Carlos San Pedro en zijn team zijn continue bezig om de prestaties van hun wijngaarden te verbeteren en met een haast manische aanpak proberen ze steeds de kwaliteit van de wijnen nog verder te verbeteren. Pujanza behoort tot de nieuwe stijl wijnmakers in de Rioja zoals Remirez de Ganuza en Tentenublo waarbij de focus ligt op absolute topkwaliteit met nadruk op het fruit. Het feit dat Penin en Parker de wijnen van dit huis zonder uitzondering ruim boven de 90 punten beoordelen (dus de absolute ere-divisie) zegt voldoende. De 4 belangrijkste wijnen zijn de Hado, de Valdepoleo (in het verleden heette deze wijn de Pujanza Pujanza) de Norte en de cult wijn de Cisma.
Carlos is een van de pioniers tesamen met Remirez de Ganuza op het gebied van moderne stijl Rioja's en heeft de luxe dat zijn wijngaarden hoog gelegen zijn waardoor er goede verschillen zijn tussen dag- en nachttemperatuur. Dit geeft de wijnen extra complexiteit en frisheid. Carlos werkt alleen met single vineyards behalve bij de Hado (hier worden de druiven gebruikt uit de norte en Valdepoleo wijngaarden). Carlos heeft al de 3 wijngaarden opgedeeld in plots (behalve de Cisma wijngaard want die is zo klein) en al deze plots worden apart gevinifieerd. Pas vlak voor het bottelen worden de diverse plots gecombineerd totdat het de gewenste smaak heeft en dan wordt dit gebottled. Dit concept is verre van economisch maar zorgt wel voor geweldige wijnen. Carlos gebruikt geen externe gisten, en hij kiest zeer bewust om de hoeveelheid nieuwe hout laag te houden maar ook om de wijnen langer op te voeden in grote (gebruikte) barriques.
Grandcruwijnen is de Nederlandse Importeur van dit vermaarde wijnhuis en levert aan zowel de consument als aan Horeca en Retail.