Nero dAvola

De Nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van Sicilië en een van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. Vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië, worden de wijnen wel vergeleken met de Syrah-druif. Wijnbouwers brachten deze druif een paar honderd jaar geleden naar het zuidelijke puntje van het eiland. Vandaag de dag is zij verspreid over het hele eiland Sicilië. Maar het zijn toch vooral de districten rond Noto (Buonivini, Bufalefi en Maccari) waar de allerbeste wijnen vandaan komen.

filter Filteren
Druif
2020 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Lu Patri
grape Nero dAvola
29,95 24,75 Vanaf 28,65
2022 Baglio del Cristo di Campobello Adenzia Bianco
grape Grillo, Nero dAvola
16,95 14,01 Vanaf 16,10
2019 Baglio del Cristo di Campobello Lusira Syrah
grape Cabernet Sauvignon, Nero dAvola, Syrah-Shiraz
28,45 23,51
2021 Baglio del Cristo di Campobello Terre Siciliane CDC Rosso
grape Cabernet Sauvignon, Merlot, Nero dAvola, Syrah-Shiraz
12,95 10,70 Vanaf 11,95
Niet op voorraad
per pagina

De Nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van Sicilië en een van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. Vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië, worden de wijnen wel vergeleken met de Syrah-druif. Wijnbouwers brachten deze druif een paar honderd jaar geleden naar het zuidelijke puntje van het eiland. Vandaag de dag is zij verspreid over het hele eiland Sicilië. Maar het zijn toch vooral de districten rond Noto (Buonivini, Bufalefi en Maccari) waar de allerbeste wijnen vandaan komen.

Hoe smaakt wijn van de Nero d'Avola druif?

Wijnen van deze druif staan bekend om hun extreem uitgesproken fruitige smaak. Deze wijnen hebben een medium body met veel sap en frisheid. Door houtlagering kunnen ze meer diepgang in de smaak krijgen met meer kruidige tonen van tabak en koffie. De beste Nero d’Avola wijnen zijn vrij intens van smaak, maar hebben toch altijd iets zachts.