Grillo

per pagina

Grillo Ook wel Riddu genoemd, is een druivensoort die eigenlijk vooral op Sicilië voor komt. Oorspronkelijk wordt de druif gebruikt om er de sherry-achtige wijn Marsala van te maken. Door nieuwe beplantingstechnieken is het tegenwoordig mogelijk om de druivenstokken dichter op elkaar te planten waardoor er een hogere opbrengst wordt bereikt. Hierdoor is het mogelijk om van de Grillo druif een droge witte wijn te produceren. Echter, de oogsttijd is van essentieel belang.

In de eerste helft van september worden de Grillo druiven geoogst voor de productie van witte wijn. Daarna, in de tweede helft van september, raken de druiven overrijp, waardoor ze rijk zijn aan suiker. Dit maakt ze geschikt voor de productie van Marsala.

Hoe smaakt wijn van de Grillo druif?

De Grillo geeft frisse en geurige witte wijnen van grote smaak met karakteristieke planten en bloemen geuren. Variërend van boomgaarden met groene peper, jasmijn en fruitige witte meloen tot peer en ananas, samen met heerlijke tonen van citrus.