Filteren

Houtgerijpt

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De geschiedenis van Caprili begon in 1965, toen Alfo Bartolommei en zijn familie zich vestigde in de streek Montalcino. Daarvoor was de familie Bartolommei werkzaam op Podere Marzolo in Cinigiano, in de Toscaanse provincie Grosseto. Caprili heeft een wijngaardareaal met een omvang van 15 hectare, die jaarlijks gemiddeld zo'n 60.000 flessen wijn voortbrengt.

Vandaag de dag staat Giacomo Bartolommei aan het roer van het domein. Om de beste Sangiovese-klonen te ontwikkelen, werkt Giacomo nauw samen met de universiteit van Siena. De beste resultaten worden gebruikt om de nieuwe wijnstokken mee te enten. Door de sterke focus op kwaliteit heeft de familie Bartolommei veel internationale erkenning verkregen. Niet alleen 'Il gambero Rosso', de Italiaanse 'wijnbijbel', en het Italiaans Gilde van Sommeliers geven hun goedkeuren aan de wijnen van Caprili, maar vooral ook aan de overkant van de oceaan vallen deze wijnen in zeer goede aarde en worden ze rijkelijk beloond. Dit zijn Amerikaanse wijncritici als Antonio Galloni, schrijvend voor Vinous en eRobertParker.com, Bruce Sanderson voor Wine Spectator, Monica Larner voor Wine Enthusiast en eRobertParker.com, Ian d'Agata voor Stephen Tanzer's International Wine Cellar en de in Toscane wonende en werkende James Suckling, die zich primair op Italiaanse wijnen richt.