Barbera
Typisch een druif uit Piemonte. Van de barbera maakt men bijvoorbeeld Barbera d‘Alba en Barbera d‘Asti. Groeit goed op alle bodemsoorten en heeft een hoge zuurgraad. Geeft een grote opbrengst en wordt gebruikt als ingrediënt in zuurarme wijnen.
Hoe smaakt wijn van de Barbera druif?
Barbera wijnen staan bekend om hun frisse zuren en relatief weinig tannines. Je proeft...
Typisch een druif uit Piemonte. Van de barbera maakt men bijvoorbeeld Barbera d‘Alba en Barbera d‘Asti. Groeit goed op alle bodemsoorten en heeft een hoge zuurgraad. Geeft een grote opbrengst en wordt gebruikt als ingrediënt in zuurarme wijnen.
Hoe smaakt wijn van de Barbera druif?
Barbera wijnen staan bekend om hun frisse zuren en relatief weinig tannines. Je proeft duidelijk het rode en zwarte fruit zoals rode kersen, bramen, frambozen en zwarte bessen. Als een Barbera wijn op hout gerijpt is komt een meer complexe smaak naar voren, met kruidige tonen en een hint van vanille.
Typisch een druif uit Piemonte. Van de barbera maakt men bijvoorbeeld Barbera d‘Alba en Barbera d‘Asti. Groeit goed op alle bodemsoorten en heeft een hoge zuurgraad. Geeft een grote opbrengst en wordt gebruikt als ingrediënt in zuurarme wijnen.
Hoe smaakt wijn van de Barbera druif?
Barbera wijnen staan bekend om hun frisse zuren en relatief weinig tannines. Je proeft duidelijk het rode en zwarte fruit zoals rode kersen, bramen, frambozen en zwarte bessen. Als een Barbera wijn op hout gerijpt is komt een meer complexe smaak naar voren, met kruidige tonen en een hint van vanille.