Andremily Wines

Andremily Wines
2019 Andremily Wines EABA
239,95 198,31
97+ Peter Parker
2019 Andremily Wines EABA
243,00 200,83
97+ Peter Parker
per pagina

Andremily Wines is een prestigieus wijnhuis gevestigd in Ventura, Californië, opgericht door Jim Binns. Het wijnhuis staat bekend om zijn beperkte productie en hoge kwaliteit, met een focus op Rhône-variëteiten. Jim Binns, de oprichter van Andremily Wines, heeft een indrukwekkende achtergrond in de wijnindustrie. Hij werkte jarenlang bij Sine Qua Non, een gerenommeerd wijnhuis, voordat hij zijn eigen wijnhuis begon. Andremily Wines specialiseert zich in Rhône-variëteiten, met een nadruk op Syrah. De wijnen worden vaak gekenmerkt door hun rijke, volle smaakprofielen en complexe aroma's.
De productie van Andremily Wines is zeer beperkt, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en vraag naar hun wijnen. Deze kleinschalige benadering zorgt ervoor dat elke fles met de grootste zorg en aandacht wordt gemaakt.  Het portfolio van Andremily Wines omvat voornamelijk Syrah-gebaseerde wijnen, maar ook blends met andere Rhône-variëteiten zoals Grenache en Mourvèdre. Deze wijnen worden geprezen om hun diepte, structuur en balans.


De druiven voor Andremily Wines komen van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in topgebieden zoals Santa Barbara County en Paso Robles. Deze regio's staan bekend om hun uitstekende terroir voor Rhône-variëteiten. Jim Binns en zijn team streven naar het maken van wijnen die de unieke kenmerken van hun terroir en variëteiten weerspiegelen. Er wordt veel nadruk gelegd op handmatige processen in de wijngaard en wijnmakerij om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Vanwege de beperkte productie worden de wijnen van Andremily via een wachtlijst en toewijzingssysteem verkocht aan een zeer beperkt aantal verkopers waarbij meer dan 90% binnen Amerika. Dit betekent dat trouwe klanten en verzamelaars vaak de eerste kans krijgen om nieuwe releases te kopen.