Alois Zimmermann

Het Oostenrijkse wijnhuis is gelegen in het charmante wijndorp Theiss, ten noorden van de Donau, niet ver van de wijnstad Krems. In 2007 nam Alois de teugels van zijn ouders over, Alois en Edeltraud, die als echte visionairs het ontwikkelden tot de omvang en kwaliteit van vandaag. Voor Alois was het nooit de vraag of hij wijnmaker zou worden. Werken in de wijngaarden, toezicht houden op de wijnen in de kelder terwijl het veldwerk van een jaar evolueert naar smakelijk plezier is een proces dat hem altijd heeft gefascineerd.
Maar voordat hij kon starten ging hij op pad om wijnbereidingsprocessen en -technieken te onderzoeken vanuit verschillende, nieuwere perspectieven. 

De wijngaarden hebben een zuidelijke expositie waardoor de druiven lang rijpen door de vele zonuren, de koude bries uit het Waldviertel zorgt voor een verfrissende zurenstructuur in de wijnen. Beroemde wijngaardnamen zijn bij het estate in bezit zoals, Kremser Gebling, Kremser Sandgrube en Rosshimmel. Elk met zijn unieke kenmerken als bodem en microklimaat. Elke wijngaard krijgt zijn eigen behandelmethode en dat is ook de reden dat bij de vinificatie de wijngaarden afzonderlijk worden gevinifieerd. Hierbij wordt ook schilinweking toegepast om de wijnen meer body en structuur te geven!