Filteren

Syrah-Shiraz

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De druif Syrah, in een aantal landen Shiraz genoemd, werd tijdens de Kruistochten vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. Over herkomst van de druif doen veel geruchten de ronde, bijvoorbeeld dat de druif afkomstig is uit de Iraanse stad Shiraz. Uit genetisch onderzoek blijkt echter dat de druif voortkomt uit twee druivensoorten uit Zuidoost Frankrijk - Dureza en Mondeuse blanche. De Shiraz geeft vaak elegante en levendige wijnen, met een typisch gerookt aroma, kruidig, met zwarte peper, menthol, kaneel, anijs, fruitig (zwarte bessen, frambozen, kersen), pure chocolade, koffie, rozijnen en vanilletonen. De Shiraz laat zich goed mengen met Cabernet Sauvignon en Cinsaut. Syrah is de druif van de grote Rhônewijnen, Hermitage en Côte Rôtie inbegrepen. Het terroir heeft een enorme invloed op de smaak van een wijn gemaakt van de syrah druif. Een Australische, Zuid-Afrikaanse, Spaanse of Franse Syrah zijn niet vergelijkbaar in de nuances. De power, de kerst en de peper zijn in alle gevallen wel goed te herkennen. Probeer het maar eerns zelf door een prachtige Syrah van Cave de Tain uit de Hermitage of een fraaie Olifantsberg Syrah te proeven. Verschillend maar toch duidelijke overeenkomsten.

Abadia Retuerta