Weingut Schmitt’s Kinder

Het familiedomein Schmitt’s Kinder is, vanaf de oprichting in 1910, in familiehanden gebleven. Het behoort nu toe aan de 9e generatie. 

Schmitt’s Kinder is gelegen in Randersacker, één van de dorpen waar de beste wijnen uit het gebied vandaan komen. De rivieren de Main en Reben omringen het gebied.  Er bestaat hier een oeroude wijncultuur dat meer dan 1200 jaar...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Druif
2021 Weingut Schmitt’s Kinder Randersackerer Sonnenstuhl Silvaner Kabinett Trocken
grape Sylvaner
22,50 18,60
2021 Weingut Schmitt’s Kinder Randersackerer Ewig Leben Müller-Thurgau Kabinett Trocken
grape Muller Thurgau
16,95 14,01
per pagina

Het familiedomein Schmitt’s Kinder is, vanaf de oprichting in 1910, in familiehanden gebleven. Het behoort nu toe aan de 9e generatie. 

Schmitt’s Kinder is gelegen in Randersacker, één van de dorpen waar de beste wijnen uit het gebied vandaan komen. De rivieren de Main en Reben omringen het gebied.  Er bestaat hier een oeroude wijncultuur dat meer dan 1200 jaar teruggaat. Het historische woonhuis van Karl en Renate Schmitt dateert uit 1712 en illustreert de rijke geschiedenis. 

De beste wijngaarden van Schmitt’s Kinder liggen in Randersacker. De wijngaarden kennen hier een zeer steile hellingsgraad, die oploopt tot 70%. De formatie van de bodem dateert uit het prehistorische Trias-tijdperk (260 miljoen jaar geleden). In die periode vormde het gebied een zee. 

De wijnbouw vindt met zo min mogelijk interventie plaats en met respect voor de natuur. Een computergestuurd wijnbouwkundig station verschaft waardevolle informatie over de locale weersomstandigheden, zodat aanpassingen ten gunste van een optimale rijping uitgevoerd kunnen worden.  Afhankelijk van druivenras vindt de oogsttijd op verschillende momenten plaats. De handmatige oogst vindt plaats door meerdere gangen door de wijngaard te maken, zodat de druiven op het perfecte moment van rijpheid worden geplukt. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op 50 hl/ha.

De vergisting vindt zoveel mogelijk plaats met de gistcellen die op de druiven zelf voorkomen. Een zuivere manier van wijnbereiding behoort tot de standaardprocedure, waarbij – afhankelijk van druivenras en wijnstijl – gebruik wordt gemaakt van temperatuur gecontroleerde vergisting op edelstaal of vergisting op eikenhouten foeders.