Filteren

Vieux Château Certan

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vieux Château Certan is een van de oudste bekende chateau's in Pomerol. Het werd gesticht aan het begin van de 16e eeuw toen de familie Demay uit Schotland arriveerde om zich daar te vestigen. Het verscheen op de kaart van Belleyme uit 1785 onder de naam "Sertan". In Pomerol is de plaatsnaam Certan overgenomen van het landgoed. In 1858 werd Charles de Bousquet de eigenaar van Vieux Château Certan. De kasteelgebouwen die we vandaag zien, zijn door hem gebouwd. In 1924 kocht Georges Thienpont, een Vlaamse wijnhandelaar, het pand. Dit markeerde het begin van de aanwezigheid van de familie in de Bordeaux-streek.

Met een oppervlakte van 14 hectare (35 acres) geplant in één enkel blok, bestaat de Vieux Château Certan-wijngaard uit 23 percelen, elk afzonderlijk beheerd volgens het bodemtype, de aangeplante druivensoort en de leeftijd van de wijnstokken. De bodems zijn subtiel gevarieerd en bevatten een zeer kleiachtig deel beplant met voornamelijk Merlot (70%), een grind-klei deel beplant met Cabernet Franc (25%) en een zeer grindachtig deel beplant met Cabernet Sauvignon (5%). Rekening houdend met de totale oppervlakte is de gemiddelde leeftijd van de wijngaard 50 jaar. Deze oude wijnstokken, samen met het gunstige effect van het microklimaat van het Pomerol-plateau, zorgen ervoor dat de verschillende druivensoorten perfecte rijpheidsniveaus bereiken. Vieux Château Certan is het resultaat van een heel bijzonder ecosysteem waarin de bodem, de wijnstokken en het klimaat harmonieus samensmelten om uitzonderlijke wijn te produceren. De kelders van Vieux Château Certan combineren optimaal de traditie met de techniciteit en precisie van vandaag. De vinificatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde eikenhouten vaten op 28°C om een zachte, afgemeten extractie te garanderen. Dit proces duurt wat langer maar geeft een duidelijk eleganter resultaat.

Vieux Château Certan combineert savoir-faire met uitzonderlijke bodems. Vieux Château Certan, voornamelijk afkomstig van de oudste wijnstokken van de wijngaard, is elk jaar een mix van de meest uitstekende percelen die op het landgoed worden geproduceerd. De schittering van de tint van de wijn, de rijkdom van zijn aroma's en de subtiliteit van zijn smaak geven hem een onnavolgbare stijl. De wijnen van Vieux Château Certan hebben een natuurlijke concentratie en moeten enkele jaren in de kelder worden bewaard voordat de eerste flessen geopend kunnen worden. Zoals met de grootste Bordeaux-wijnen, kunnen ze worden genoten na 10 tot 15 jaar en hebben een zeer fraai bewaar-potentieel.

Vieux Château Certan

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!