Filteren

USA - Oregon

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Met slechts 50 jaar wijngeschiedenis staat Oregon op de vierde plaats in het land in wijnproductie en op de derde plaats in het aantal wijnmakerijen. De 18 wijnregio's van de staat verbouwen meer dan 70 druivensoorten in een breed scala van klimatologische en bodemomstandigheden. De Columbia Gorge, Columbia Valley en Walla Walla Valley in het noordoosten van de staat worden gedeeld met de staat Washington, terwijl de Snake River Valley wordt gedeeld met Idaho. In deze gebieden wordt een grote verscheidenheid aan druiven verbouwd, variërend van het warme klimaat van Zinfandel tot het koude klimaat van de Riesling. In het zuidelijke deel van de staat gedijen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Syrah in het warmere klimaat van Zuid-Oregon en in de valleien van de Rogue, Umpqua en Applegate. Red Hills Douglas County is de thuisbasis van een enkele wijngaard op vergelijkbare bodems van de Willamette-vallei, maar met warmere temperaturen, wat resulteert in een rijkere wijnstijl.

Oregon ligt grotendeels voor het hoge kustgebergte en heeft een droog klimaat. Samen met Californië vormen de staten Oregon en Washington de ‘West Coast’ van de VS. Oregon en Washington liggen ten noorden van Californië, rond de 45e breedtegraad. Dat is op dezelfde hoogte als Bordeaux en Bourgogne. De Columbiar ivier vormt grotendeels de grens tussen Oregon en Washington. Oregon is overdag warm maar kent koude nachten. Oregon is een prima omgeving voor de pinot noir en pinot gris. De Willamette Valley is zelfs uitgegroeid tot een internationaal mekka voor liefhebbers van Pinot Noir. In 1847 werden de eerste druiven aangeplant in Oregon en in 1850 werd het eerste wijnhuis gevestigd in Jacksonville. Pas in de jaren '60 kwam de wijnindustrie hier op gang toen Californische wijnmakers diverse wijngaarden openden. In de jaren '70 kwamen er ook wijnmakers uit andere staten naar Oregon en kreeg Oregon een wijnindustrie. Het vlaggenschip uit Ortegon is zonder twijfel Domaine Serene welke inmiddels ook eigenaar is van Château de la Crée en Domaine Christian Confuron & Fils.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!