Filteren

Swartberg Wingerde

Swartberg Wingerde, gelegen op de hellingen van de majestueuze Swartberg op de top van het Pierkenierskloof plateau, is een plek waar de tijd heeft stilgestaan. De Piekenierskloof dankt zijn naam aan de Nederlandse soldaten die bekend staan als de 'piqneniers' (piekenmannen), die tijdens de tweede Khoi-Nederlandse oorlog in 1673 naar de 'Groote Clooff' werden gestuurd om konvooien te beschermen die deze bergpas overstaken. Een ruige wildernis met naakte rotsformaties.

De knoestige bushvines van deze regio omvatten Grenache noir-wijnstokken die naar verluidt al in het begin van de 18e eeuw op het Piekenierskloof-plateau zijn geplant. Volgens de legende dronk Napoleon Bonaparte tijdens zijn ballingschap op het eiland St-Helena in het begin van de 19e eeuw een zoete wijn die afkomstig was van deze Grenache noir-wijnstokken. Een uniek terroir van droge landbouw op een hoogte van 550-750 m boven zeeniveau en de koude, harde zee-invloed van de westkust vormen deze individuele wijnen. De wijnen worden gemaakt door Rudiger Gretschel, bekend als productiedirecteur bij Vinimark (de producent van o.a. Boekenhoutskloof, Franschhoek) en de wijnmaker bij Reyneke (Stellenbosch). Rudiger heeft nu ook wijn gemaakt onder zijn eigen label na bijna 20 jaar gezocht te hebben naar de meest geschikte percelen in Piekenierskloof.

Swartberg Wingerde

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!