Spanje - Alicante

Spanje - Alicante
2021 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Orange
16,95 14,01 Vanaf 14,95
2023 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Orange
2020 Artadi El Sequé
34,95 28,88
Colección de Toneles Centenarios Vermut LUIS XIV
16,95 14,01
Colección de Toneles Centenarios Vermut LUIS XIV
2022 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Les Passeres
23,95 19,79
2022 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Les Passeres
Colección de Toneles Centenarios Fondillón Luis XIV 25 Anos
49,00 40,50
Colección de Toneles Centenarios Fondillón Luis XIV 25 Anos
2022 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Las Blancas Tradicionales
16,95 14,01
2022 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Las Blancas Tradicionales
2023 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Las Blancas Tradicionales
16,95 14,01
2023 Colección de Toneles Centenarios Luis XIV Las Blancas Tradicionales
per pagina

Spaanse wijnen doen het mondiaal gezien heel goed. Er bestaat vrijwel niemand die bij het idee van een Spaanse wijn een vies gezicht trekt. Dat heeft zonder twijfel met traditie te maken. Spanje produceert namelijk ongelooflijk veel wijn, van noord tot zuid en van oost tot west.

Vrijwel in het hele land komt u wijngaarden tegen. Dat heeft Spanje te danken aan zijn fantastische klimaat. Het is er heerlijk warm, de zon schijnt er graag, de nachten zijn niet te koud en de bodem is doorgaans vruchtbaar.

De Schatten van Spaanse Wijngebieden

De beste wijnen worden gemaakt van druiven die op hooggelegen wijngaarden liggen (hoger dan 500 meter boven de zeespiegel) en komen uit het gebied dat we ten noorden van Madrid vinden, voornamelijk Galicië en Catalonië. Opvallend is dat Spanje veel minder wijn produceert dan andere landen. Het gaat nog steeds om miljoenen liters, maar Spaanse wijnen zijn vergeleken met bijvoorbeeld Franse wijnen sterk in de minderheid. De Spanjaarden maken het gebrek aan volume goed met de uitzonderlijke kwaliteit van hun Spaanse wijn. 

Ontdek de Verfijning van Spaanse Druiven

De betere Spaanse wijnen zijn onder meer de Toro, de Valdeorras, de Rioja en de Navarra. Wat de druiven betreft, bestaat er een die zulke goede Spaanse wijn oplevert dat die qua bekendheid met kop en schouders boven de rest uitsteekt: de tempranillo. Deze blauwe druif is het symbool van Spaanse wijnen bij uitstek en levert keer op keer een frisse wijn met een duidelijke structuur op. De druif kent vele namen, waaronder tinto fino, cencibel, tinto del país, tinto de Toro en Tinto de Madrid. Ziet u een Spaanse wijn met deze druif, laat hem dan niet onaangeroerd aan u voorbijgaan.

Grancruwijnen: Uw Toegang tot de Beste Spaanse Wijnen

Bij Grancruwijnen hebben we een ongekend groot assortiment aan Spaanse wijnen uit iedere prijsklasse - van de cultwijnen zoals Vega Sicilia, Pingus, Clos Mogador Remirez de Ganuza tot aan de aantrekkelijke Arzuaga, Pujanza, Abadia Retuerte en wijnen van Heras Cordon. Meer dan 250 wijnhuizen uit Spanje vindt u bij Grandcruwijnen en alle wijnen hebben we op voorraad en leveren we in 24 uur. Ontdek de rijke diversiteit en de uitmuntende kwaliteit van Spaanse wijnen en laat u verleiden door de verrassende smaken van dit prachtige wijnland.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!