Filteren

Savennières

Savennières zijn geen wijnen voor degene die veel haast hebben. De ietwat ondergewaardeerde Chenin Blanc-variëteit wordt majestueus in deze droge witte wijnen, maar dat lijkt misschien overdreven als je ze in de eerste paar jaar probeert. Savennières kan in zijn jeugd wat zurig. Wacht er maar op - het is het waard. Deze wijnen zijn ongeëvenaard in rijpheid, en dat is een proces dat 20 jaar kan duren. Extreem lage wijngaardopbrengsten resulteren in een minimale beschikbaarheid op de markt, waardoor de zoektocht naar Savennières een speurtocht wordt. Zoals Wine Bible-auteur Karen MacNeil ze welsprekend beschrijft: “Savennières smaakt naar niets anders. Het is een wervelwind van kweepeer, kamille, honing en room, allemaal doorboord door een bliksemschicht van citrus.”

Savennieres is slechts een mini-hoekje van de Midden-Loire, ten zuiden van de stad Angers. Het omvat echter twee van de zeldzame Grand Cru-wijngaarden van de Loire-vallei: Savennières Coulée-de-Serrant en Savennières-Roche-aux-Moines.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!