Filteren

Santa Barbara County

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De wijnbereiding van Santa Barbara County arriveerde met de Spaanse missionarissen die Mission Santa Barbara in 1786 oprichtten. Ondanks deze vroege introductie duurde het twee eeuwen voordat de Central Coast uit de vergetelheid kwam. Het is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnregio's van Californië, met twee van de grootste namen van de staat in de wijngaarden van Chardonnay en Pinot Noir: The Sanford en Benedict, en de Bien Nacido. De reputatie van Santa Barbara bloeide in de jaren negentig en bracht een draaimolen van wijngaardbezit voort, maar de waanzin van het wijntoerisme begon pas toen de regio schitterde in de hitfilm uit 2004, Sideways.

Overtreffende trap Chardonnay en Pinot Noir zijn de uitblinkers van Santa Barbara, maar Rhône- en Bordeaux-variëteiten gedijen ook goed in de warmere binnenlanden. Santa Maria en St. Rita Hills (voorheen officieel bekend als Santa Rita Hills), beide nabij de Pacifische kust, zijn het beste voor koele klimaatvariëteiten. Met name de regio rond de stad Santa Ynez is Rhône-land. Omgekeerd is Happy Canyon de verste landinwaartse en warmste regio van het graafschap en is het het belangrijkste Sauvignon Blanc- en Cabernet Sauvignon-territorium.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!