Filteren

Rijckaert - Giannikos Winery

Jean Rijckaert, een gepassioneerde Belg, is in 1990 begonnen met het maken van wijn in de Mâconnais regio. Domaine Rijckaert werd door hem opgericht in 1998. Hij werd verliefd op de uitstekende terroirs van de Jura en kocht 4 hectare in het zuiden van Bourgogne, in Mâconnais. Zijn enthousiasme voor de Jura streek en zijn geloof in het potentieel van dit wijngebied, zorgde ervoor dat hij ook en 5,5 hectare in de Jura kocht, in Arbois. Elke regio heeft zijn eigen wijnkelder, zodat er zo dicht mogelijk bij de wijngaarden gewerkt kan worden. De wijn uit Mâconnais wordt gemaakt in Davayé en de wijnen uit de Jura worden gemaakt in Villette-Les-Arbois.

Het assortiment wordt uitgebreid met aangekochte wijnranken zoals Chablis en Côte Dór. Deze druiven worden, net zoals de druiven van het eigen domein, volledig zelf verwerkt, van oogst tot het bottelen en met grote precisie en zorg. In 2013 hebben Jean Rijckaert en Florent Rouve elkaar ontmoet, Waarna Jean het stokje langzaam is gaan doorgeven aan Florent. Florent studeerde landbouwtechniek, om zijn studie te kunnen bekostigen heeft Florent gewerkt in wijngaarden en wijnkelders. Hij werd gek op het proces van wijn maken en besloot om hier zijn carrière van te maken. Hij studeerde voor Oenoloog in Dijon en had verschillende banen hierna.Via zijn werk ontmoette hij Jean Rijckaert en deed zich de kans voor om zijn werkzaamheden in wijn maken voort te zetten. Al de Rijckaert wijnen staan bekend om hun elegantie. Ze zijn 'spot on', terroir gedreven en beschikken mede dankzij de hoger gelegen wijngaarden over een weldadige frisheid. Domaine Rijckaert werkt met lage opbrengsten, een trage en zachte persing en met wilde gisten van de eigen druiven. Dit alles met het doel om de typische kenmerken van de druif en de bodem uit te drukken.

Rijckaert - Giannikos Winery
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!