Rias Baixas

In tegenstelling tot veel andere Spaanse wijnregio’s, is de DO Rías Baixas een opvallend groene streek, met prachtige glooiende heuvels. Rías Baixas ligt in Galicië, het noordwesten van Spanje. Het gebied grenst aan de Atlantische Oceaan en het noorden van Portugal. Er heerst een vochtig klimaat met veel neerslag, mist en milde temperaturen. De regio is vooral bekend om haar droge, witte kwaliteitswijnen.

De wijngaarden van Rías Baixas beslaan ongeveer 2.200 hectare. Er worden zo’n 12 druivenrassen verbouwd, maar met 90% van de aanplant is de albariño veruit de belangrijkste druif. Albariño-wijnen zijn aromatisch en zeer fruitig, met een hoog natuurlijk alcoholpercentage van 12% of meer. De beste Albariños komen uit het licht heuvelachtige gebied van Val do Salnés, rondom het stadje Cambados aan de westkust. Behalve de albariño staan er ook andere inheemse rassen als de torrontés, loureira, treixadura en caiño aangeplant. De blauwe druiven die in Rías Baixas worden verbouwd zijn nauwelijks van belang. Enkele tophuizen uit deze streek zijn het bekende Martin Codax, Adegas Galegas en Bodegas Terras Gauda.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 18

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 18

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!