Filteren

Poggio Scalette

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Poggio Scalette is gelegen in het hartje van Greve in Chianti. De heuvels rond de Greve-vallei vormen ontegensprekelijk één van de beste locaties in Italië voor het verbouwen van wijn en olijven. Het domein heeft als fameuze buur onder andere Fontodi. De combinatie van terroir en ligging ten opzicht van de zon dragen bij tot de schitterende kwaliteit van deze wijnen. Greve in Chianti is genoemd naar een rivier dat door dit dorp stroomt en ontspringt in een klein dorpje in de heuvels. Het is bovendien een van de belangrijkste historische centra van de Chianti Classico-regio.

Poggio Scalette zelf dankt zijn naam aan het landschap dat vooral bestaat uit stenen muren die de terrasbouw waarop de wijngaarden zijn aangeplant ondersteunen. Van op een afstand lijkt het dan ook alsof het mogelijk is om de heuvels rond Greve te gaan beklimmen via een trap. Het domein werd na de dood van de vorige eigenaars een beetje aan zijn lot overgelaten tot wanneer Vittorio Fiore, een van de bekendste wijnmakers uit Italië, samen met zijn vrouw Adriana de wijngaard ontdekte in 1991. In 1996 slaagde Vittorio er in om 42 aren bij aan te planten waardoor hij het domein een beetje kon uitbreiden tot een totaal van ongeveer 18 hectaren.
Daarenboven werd er al gauw ontdekt dat de eerste aangeplante wijngaarden van het domein, Il Carbonaione, dateerden uit de periode na WO I, hetgeen zoveel wil zeggen dat vele van deze wijnstokken al meer dan 70 jaar oud zijn.

Vandaag de dag wordt het domein geleid door Vittorio en zijn zoon Jurij, die op zijn beurt ook begeesterd is door het wijnmaken, en samen slagen ze er in hun kleine, maar gezellige Azienda een productie van ongeveer 30 000 à 35 000 flessen van Il Carbonaione te produceren.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!