Filteren

Pernand-Vergelesses

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pernand-Vergelesses is een gemeente in het Franse departement Côte-d'Or en telt 292 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Beaune. Het kleine dorpje Pernand-Vergelesses (160 ha) ligt wat verscholen in een vallei en grenst direct aan Aloxe-Corton. De naam Pernand komt van "verloren bron" en Vergelesses is een verwijzing naar de premier cru wijngaard ‘Les Vergelesses’. Hoewel het dorp beduidend meer rode dan witte wijn voortbrengt, is de witte ook zeer aantrekkelijk.

De nabijgelegen heuvel van Corton bewaakt het en twee andere dorpen, Aloxe-Corton en Ladoix-Serrigny, die prestigieuze Grands Crus herbergen: Corton in rood en Corton-Charlemangne ​​​​in wit. Pernand met zijn glooiende terrein en steile straatjes heeft een lachend gezicht. Het heeft een belangrijke plaats in de Franse cultuurgeschiedenis: Jacques Copeau (1879-1949), een drijvende kracht achter de Franse theatrale renaissance van de jaren 1920 en promotor van een “gedecentraliseerde” dramatische traditie, bracht hier een groot deel van zijn leven door en het werd Pernand die het ontstaan ​​zag van de "Copiaus", een groep grote acteurs wiens werk en wiens geest nog steeds voortleeft.

De meeste wijngaarden liggen op het oosten of zuiden en een paar op het noordoosten. Hoogtes: 250-300 meter. Op de lagere hellingen zijn kleiachtige kalksteenbodems vermengd met "chaillots" (vuursteenachtige resten van kiezelhoudende kalksteen). Deze gronden zijn gemakkelijk te bewerken en rijk aan kalium en fosforzuur. Halverwege de helling volgen de kiezelachtige kalksteenbodems de Pinot Noir, en op de top herbergt de bruine of geelachtige mergelbodem voor de Chardonnay.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!