Filteren

Oostenrijk - Wachau

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wachau is het bekendste wijndistrict en vooral het kwalitatiefs hoogstaande van Oostenrijk. Het is de beste en zeker de mooiste wijn-regio. Vandaar dat de wijngaarden door de Unesco zijn beschermd. In internationale competities nemen de witte wijnen uit Wachau het op tegen de beste Chardonnays uit de Bourgogne. Wachau is een fascinerend wijndistrict. In de loop van miljoenen jaren heeft de Donau hier haar route gevonden. De rivier heeft het landschap tientallen meters diep uitgeslepen en daarbij zeer oude lagen grond bloot gelegd. De wijngaarden van Wachau liggen op de steile rivierhellingen. Als je vanaf de helling door de wijngaarden naar beneden loopt, loop je door miljoenen jaren geschiedenis. Je komt lagen tegen van mineraal gesteente met graniet, kwarts, glimmer en gneiss. Maar ook zand dat tegen het eind van de ijstijd met de wind hierheen is gewaaid. Het zand heeft een dikke laag löss gevormd.De druiven die boven in de steile wijngaard staan, krijgen daardoor een andere smaken dan de druiven onderin. En dat stelt de wijnmakers in staat om Grüner Veltliners en Rieslings te maken, die zonder meer tot de meest bijzondere ter wereld behoren.Daarbovenop komt dan nog het bijzondere klimaat in Wachau. De winden van de Altantische oceaan in het westen en de winden van de Midden-Europese hoogvlakte botsen hier tegen elkaar. De zomers zijn droog en warm, de winters streng. De Donau geeft in de zomer en de herfst verkoeling aan de wijngaarden.

Om het kwaliteitsniveau van de droge witte wijnen uit Wachau voor de liefhebber inzichtelijker te maken, bedacht een groep vooraanstaande wijnproducenten een systeem: Ze maakten een kwalificatie gebaseerd op het alcoholpercentage. De lichtste wijnen, met een alcoholpercentage van minder dan 11,5% krijgen de benaming Steinfeder. Wijnen met een meer gemiddeld percentage van tussen de 11,5% en 12,5% worden Federspiel genoemd. De meest krachtige droge witte wijnen, meestal van laat geoogste druiven en met meer dan 12,5% alcohol worden Smaragd genoemd. De Smaragd is dan ook de hoogste en meest waardevolle kwaliteitsaanduiding onder de droge witte wijnen!

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!