Filteren

Nieuw Zeeland

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 49

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bij het zoeken van een wijn denkt u waarschijnlijk niet meteen aan Nieuw-Zeeland, maar toch bestaat de wijnbouw in dit land al een tijdje. De eerste wijnstokken werden namelijk verbouwd in 1819 nadat ze meegebracht werden naar Australië door de heer Samuel Marsden. In de zestiger jaren werden er veelal versterkte wijnen verbouwd, maar in de zeventiger jaren en daarna ging met wat meer fruitige witte wijnen produceren die licht waren van smaak. Dit bleek echter alleen te kunnen in de koudere streken op het eiland. Tegenwoordig produceren de wijnmakers uit Nieuw-Zeeland één van de beste Sauvignon wijnen ter wereld.

Doordat het eiland erg langgerekt is, vindt men in Nieuw-Zeeland aardig wat klimaatverschillen. Zo heerst er in het Noorden een vochtig en bijna subtropisch klimaat en in het zuiden heerst er juist een continentaal klimaat. In het midden van Nieuw-Zeeland komt er een mild zeeklimaat voor. Mede door deze klimaatverschillen kunnen er diverse soorten wijnen geproduceerd worden. In Nieuw-Zeeland bestaan er een aantal belangrijke wijngebieden. Negen in totaal en allemaal verschillen ze enorm van klimaat. Dit is vooral te merken aan het oogsten van de druiven. Zo wordt dit in het noorden van het land in februari/maart gedaan en in het zuiden vindt het oogsten pas plaats vanaf midden april. De wijnen die na het produceren geëxporteerd worden naar het buitenland zijn enkel kwaliteitswijnen. In het noorden vinden we onder andere de wijnstreken Auckland, Bay of Plenty, Gisborn en Hawke’s Bay. In Auckland de populaire druivenrassen Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlotgeproduceerd. Met name het gebied Matakana staat bekend om de goede Cabernet Sauvignon. In het zuiden van Nieuw-Zeeland is Marlborough een belangrijke wijnbouwregio. In deze regio kunnen de druiven goed groeien. In deze wijnstreek doet vooral de Sauvignon Blanc het goed, deze wijn is ook internationaal enorm gerespecteerd. Daarnaast produceert men hier ook een goede Chardonnay, Riesling en Pinot Noir.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!